Bouřky se prostřídají s vedry, meteorologové předpovídají až 36 °C. Jak bude o víkendu?

Počasí 2.8.2022 6:08

Zatímco v úterý bude ještě zamračeno, pro středu už Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) předpovídá slunečné počasí. Teplota může dosáhnout až 34 stupňů. Kvůli tomu však roste i riziko vzniku požárů – platí proto výstraha. Teploty pak ke konci týdne vystoupají až k 36 °C. A jak bude o víkendu?

úterý bude polojasno až oblačno, ojediněle se objeví i přeháňky. „Nejnižší noční teploty klesnou k 16 až 12 °C, nejvyšší denní teploty pak vystoupají na 26 až 30 °C,“ informovali meteorologové na webu ČHMÚ.

Výstraha před požáry již nyní platí pro Ústecký kraj, kde hasiči stále bojují s ohněm v Českém Švýcarsku. Ve středu se pak riziko vzniku požárů rozšíří i na další regiony. Výstraha před vysokými teplotami potrvá ve středu od 11:00 do 20:00. Platí pro celou Prahu, Středočeský a Ústecký kraj, pro většinu Plzeňského kraje, severní část Jihočeského a západní části Libereckého, Královéhradeckého a Pardubického kraje.

Středa bude polojasná až jasná. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty pak kolem 27 až 31 °C, na západě a severozápadě Čech bude až 34 °C, avizoval ČHMÚ.

Také ve čtvrtek by mělo být většinou jasno. „Nejnižší noční teploty klesnou k 18 až 14 °C, nejvyšší denní teploty vyšplhají k 31 až 35 °C,“ uvedli meteorologové. V pátek pak bude také jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou k 21 až 17 °C, nejvyšší denní teploty vyšplhají k 31 až 36 °C.

sobotu meteorologové hlásí oblačno až zataženo, místy s deštěm, přeháňkami nebo i bouřkami. Nejnižší noční teploty klesnou k 19 až 15 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 23 až 27 °C, na jihovýchodě bude až 29 °C.

Také nadcházející dny by mělo být polojasno až oblačno, místy s přeháňkami. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 16 až 11 °C, nejvyšší denní teploty mezi 22 až 27 °C.

Tagy: