Blíží se jubilejní akce ČEZ Gočárovy schody. Zúčastní se amatéři i zkušení reprezentanti

Na Den české státnosti 28. září se v historickém centru města Hradec Králové uskuteční jubilejní 10. ročník exhibiční akce ČEZ Gočárovy schody. Tato událost je každoročně očekávaným vrcholem sportovního kalendáře nejen pro místní obyvatele, ale i pro cyklistické nadšence z celého Česka a okolních zemí. Akce, která se stala tradicí, láká svou jedinečnou atmosférou a adrenalinovými zážitky.

Závod, jenž se koná přímo v srdci Hradce Králové, je výjimečný trasou i složením účastníků. Na start se postaví pestrá škála závodníků – od nejmladších, začínajících cyklistů, kteří si zde mohou vyzkoušet své první jízdní dovednosti, přes nadšené amatéry, až po ostřílené profesionály. Zvláštní pozornost přitahují čeští reprezentanti, jejichž přítomností nabývá akce na prestiži. Tito zkušení závodníci představují vrchol domácí cyklistické scény a pro mnohé diváky jsou hlavním důvodem, proč si tuto akci nenechají ujít.

Kromě toho, že trať obsahuje atraktivní sjezdové sekce, jezdce čeká i řada dalších překážek a umělých technických prvků, které jejich dovednosti prověří do posledního detailu. Tyto prvky jsou pečlivě navrženy, aby přinesly další rozměr závodu a zvýšily jeho obtížnost. Kombinace historického prostředí a moderních technických prvků činí z této akce unikátní zážitek, který každý rok přitahuje tisíce fanoušků.

Program akce je navržen tak, aby si na své přišli všichni návštěvníci bez ohledu na věk. Dopolední část dne je věnována nejmladším cyklistům, tedy dětem do 10 let. Ty mají možnost vyzkoušet si své dovednosti v menším měřítku v bezpečném a povzbuzujícím prostředí. Pro tyto malé závodníky je připravena nejen závodní trať přizpůsobená jejich schopnostem, ale také doprovodný program, který zahrnuje i tombolu.

Tagy: