Rusové stříleli do vlastních. Jsme vaši, k*rva, křičel zraněný okupant na záběrech chaosu

Ruský voják trénující u hranic s Ukrajinou

Reportér Patrik Kaizr o aktuální situaci na Ukrajině

Během válečných konfliktů dochází často k omylům a velmi nepřehledným situacím. Výjimkou není ani válka na Ukrajině. Na sociálních sítích se objevilo video, na němž ruští vojáci nevědomky pálili z pěchotních zbraní do svých kolegů, kteří se člunem plavili po řece Dněpr. Minimálně jeden okupant byl zraněn. Není známo, jak incident dopadl.

„Divoké záběry ruských vojáků, kteří se dostali pod ‚přátelskou‘ palbu během jejich odjezdu z Chersonu. Vojáci se zabývali ničením člunů na břehu, když se dostali pod palbu z opačného břehu Dněpru. Nejméně jeden muž byl zraněn,“ komentoval záběry na Twitteru estonský uživatel Dmitri, který často překládá komunikaci ruských okupantů na Ukrajině do angličtiny.

Na videu jsou skutečně vidět ruští vojáci, kteří se dostali pod palbu svých kolegů (zřejmě ze břehu). Nutno podotknout, že k podobným nedorozuměním dochází během válečných konfliktů běžně.

„Stop, my jsme vaši,“ křičel jeden z okupantů a přitom dával znamení rukou. K ničemu mu to však nebylo. Zanedlouho se ozvala palba. „Do p*dele, kulka,“ naříká pak další voják, kterého střela zasáhla. Střelba nic netušících ruských sil ale pokračovala. „Jsme vaši, k*rva, jsme vaši,“ hřímal další z mužů ve člunu. Z videa je patrné, že posádka nakonec musela před svými kolegy za velmi složité situace uprchnout.

„Poplujme ke břehu,“ navrhl jeden voják. „To je Cherson, ty retarde,“ odvětil mu jiný. O zdravotním stavu posádky není nic známo a není ani jisté, jak incident nakonec dopadl.

Ukrajinci ohlásili, že Cherson opět patří jim, když ruská vojska před týdnem dokončila stažení z pravého břehu Dněpru – tedy i z Chersonu – a do města vstoupila ukrajinská armáda. Cherson byl prvním a dlouhou dobu jediným větším ukrajinským městem, které se okupantům během invaze podařilo obsadit.

Tagy: