Chase, kterému někdo zaškrtil penis, aby nemohl čůrat, ještě nemá vyhráno

Před necelými dvěma týdny přijali ošetřovatelé z útulku AniDef – Žim, kousek od Teplic, malé vystrašené štěně, křížence českého strakatého psa. Pracovníci útulku už byli svědky opravdu spousty krutostí, ale to, co musel zažít malý Chase, jak pejska pojmenovali, nad tím zůstává rozum stát. Ten, kdo ho vyhodil, mu obvázal penis drátem.

Štěňátko doma hodně čůralo? Zlobilo? Protože chtělo pozornost? Nebo proč někdo něco takového udělá? Pejsek měl drát tak utažený, že mu znekrotizovala předkožka a měl zvýšené jaterní hodnoty, kvůli tomu, že se nemohl vyčůrat a moč se držela v předkožce. Kromě velkých bolestí, které musel prožívat, to ale zpočátku vypadalo, že nebude problém s důležitými orgány.

Pátrá se po pachateli

Městská policie města Bílina ihned po nálezu pejska s krvácejícím penisem kontaktovala útulek, který s pejskem rychle spěchal na veterinu. „Báli jsme se mu drát uvolnit sami, aby nevykrvácel. Nakonec to bylo možné až v narkóze, protože otok už byl veliký a drát neskutečně silně utažený,“ popisuje Kristina Nowakowska, zakladatelka a jednatelka spolku AniDef – Žim, a dodává: „Za nás byl na Chasovi spáchán sadistický trestní čin, který jsme nahlásili na kriminální policii.“ Po pachateli se pátrá, a pokud byste měli nějaké informace, kontaktujte policii.

Rána přes celý hrudník

Bohužel však po týdnu přišlo velké zhoršení a Chase bojoval o život. Nekróza se z předkožky stačila rozšířit i do břišní cévy. Veškerá znekrotizovaná tkáň, která se rozrostla až po hrudník, musela být odstraněna. Rána je dlouhá přes celý hrudník a pravidelně se čistí. „Chase však nemá ještě vyhráno. Bohužel je zde riziko celkové sepse, trombu a ohrožující je i opakovaná anestezie, která je však bohužel nutná, protože „zaživa“ se rána čistit a převazovat nedá, jelikož má velké bolesti,“ říká Kristina.

Stále hospitalizován

Aktuální informace z dnešního dne jsou takové, že pejsek je stále hospitalizován na veterině, má kanylu, dostává denně léky, čistí se mu rána a cévkuje se, protože má problémy s čůráním. Je potřeba dodržet sterilní prostředí, aby se mu do rány nedostala žádná nečistota. „Chase ale jí, pije a i občas zaštěká, vypadá to, že se mu daří v rámci možností dobře,“ dodává Kristina.

Chase je velký bojovník a i přes svou bolest na sestřičky i lékaře vrtí ocáskem a má i velkou chuť k jídlu. Město Bílina, kde byl Chase nalezen, slíbilo, že uhradí veškeré náklady spojené s Chasovou záchranou. „S městem už spolupracujeme delší dobu a moc si vážíme jejich postoje k záchraně zvířat. Každý nalezenec takové štěstí nemá, a často tak veškeré výdaje na záchranu jdou na útulek. Útulek AniDef může pomáhat hlavně díky Andělům,“ dodává Kristina.

Pokud byste chtěli přispět i vy, můžete na transparentní účet.

Aktualizace: Chase hledá domov

Obrovská radost všech pracovníků útulku i veterinárních pracovníků, kteří Chase léčili: Chase je připraven na nový domov. Jelikož si prošel týráním, nebude to s ním jednoduché a nové majitele bude útulek vybírat opravdu pěčlivě.

Chase se bojí mužů, nejspíš mu v minulosti ubližoval muž. Pokud by odešel do domova s mužem, je nutné, aby byl trpělivý, navazoval vztah pomalu. Chase bude muset absolvovat ještě několik kontrol na litoměřické klinice, proto hledáme domov s možností dojezdu na kliniku. Jelikož Chase bere ještě nějaké léky, potřebujeme, aby mu doma byl léky schopný někdo podat.

Chasův vztah se zvířaty je komplikovaný. Do domova může pouze k vykastrované nekonfliktní fence nebo vykastrovanému nekonfliktnímu psovi. Jakmile na něj jiný pes zaštěká či zavrčí, tak se hned brání a jde do konfliktu.

Chase má velký strach, když s ním kdokoliv manipuluje – na rychlé dotyky, položení na bok nebo na záda reaguje, jako by bojoval o život, možná v minulosti musel. I z tohoto důvodu nedoporučujeme k malým dětem, kterých by se mohl leknout a ublížit jim.

Chase je velmi aktivní pejsek, který miluje pozornost a pohyb. I přesto, že má obří sešitou ránu přes celé tělo, tak pobíhá na vodítku, očuchává, prozkoumává. Jedná se nejspíš o křížence temperamentního plemene jack russel teriér.

Chasův domov má hodně požadavků, ale při správném přístupu a hodně lásky z něho může vyrůst úžasný milující pes. Už teď je obrovským milovníkem žen. Na klinice byl šťastný a vděčný i za kotec, kde většina psů je spíš znuděná a smutná. Věříme, že zasáhl mnoho lidí, a tak pro něj najdeme ten nejkrásnější domov, protože on si ho zaslouží.

Zájemce prosíme o vyplnění dotazníku. Případně volejte na 736 769 601.

Tagy: