Chcípl PES, jak odporný název. Poslanec iniciativě vrátil úder za zveřejnění jeho adresy

Poslanec Antonín Tesařík (KDU-ČSL) se ostře pustil do iniciativy Chcípl PES, která na Facebooku zveřejnila adresu všech poslanců (včetně jeho), kteří zvedli ruku pro novelu pandemického zákona. V důsledku toho Tesaříkovi před bydliště někdo nastříkal nápis „Tesařík je zrádce“. Do domu kolegy Josefa Cogana (STAN) zase vnikla cizí žena se slovy, že jde na demonstraci. Oběma incidenty se zabývá policie.

„Chcípl PES. Jak odporný název. Kdo nemá rád zvířátka, která jsou dokonce nejlepším přítelem člověka, nemá rád ani lidi, říkala babička. Covid také nastavuje naší společnosti zrcadlo,“ napsal rozladěný Tesařík na Twitter.

Poslanec a ředitel Nemocnice TGM Hodonín totiž před svým bydlištěm nalezl nápis „Tesařík je zrádce“. Případem se zabývá policie, prý už dokonce vyslechla podezřelého.

Další incident se přihodil poslanci Josefu Coganovi (STAN). „Stalo se to, že k nám do domu vlezla zmatená paní. V chodbě u nás doma na ni po chvíli narazila moje manželka, která je po operaci kolene a chodí o berlích,“ popsal Cogan.

„Stála v chodbě, manželka se jí zeptala, co tam chce. Žena odpověděla, že jí přišel e-mail, že se svolává demonstrace na tuhle adresu a že je už teda tady. Manželka ji vyhodila,“ dodal. I tímto případem se už policisté zabývají.

Adresy trvalého bydliště sedmi desítek poslanců, kteří podpořili vládní pandemickou novelu, zveřejnila ve středu iniciativa Chcípl PES. Toto jednání tvrdě odsoudili vládní i opoziční poslanci a senátoři. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) oznámil, že policie už podniká opatření na ochranu jejich rodin.

„Tady se skutečně nejedná o poslance a poslankyně, kteří sedí v sále v Poslanecké sněmovně a jsou pod ochranou ochranné služby Policie České republiky, ale jedná se o možnost, že jsou konfrontováni rodinní příslušníci na těch jednotlivých adresách,“ dodal ministr.

O poznání ostřejší byl senátor Zdeněk Hraba (STAN). Ten se přitom svým hlasem podobně jako mnoho dalších senátorů zasloužil o to, že se novela pandemického zákona vrátila do Sněmovny.

„Nesouhlas s pandemickým zákonem ještě nikomu nedává právo chovat se jako hovado. Jinak totiž výzvy k protestům před domovy poslanců a poslankyň ani nazvat nejde. Co na to rodiny poslanců? Co na to jejich děti? Pandemický zákon nepodporuji, ale od tohoto chování se distancuji,“ prohlásil Hraba.

Chcípl PES zahlazuje stopy

O situaci Rakušan mluvil i na schůzce s prezidentem Milošem Zemanem. Podle ministra i hlava státu zveřejnění adres „velmi silně odsoudila“. Šéfka poslanců hnutí ANO Alena Schillerová napsala následující: „Toto skutečně nelze tolerovat. Můžeme spolu nesouhlasit, můžeme spolu soupeřit, ale tohle je to nejhlubší dno, které musíme jedním hlasem odsoudit.“

Iniciativa Chcípl PES svůj příspěvek po velké kritice ještě ve středu upravila. Poté napsala další vyjádření: „Vyzvali jsme občany ČR, aby svůj nesouhlas s pandemickým zákonem přišli prezentovat do poslaneckých kanceláří poslanců, kteří tento pandemický zákon podpořili. Bohužel se mohly mezi adresy, které jsou veřejné, dostat i adresy trvalého bydliště.“

Toto tvrzení je ale očividně zcela lživé. V původním příspěvku se totiž jasně hovořilo o adresách trvalých bydlišť. Redakce CNN Prima NEWS má screen příspěvku k dispozici.

Tagy:
policie Policie ČR rodina Facebook politika Vít Rakušan STAN Poslanecká sněmovna krimi KDU-ČSL protesty Starostové a nezávislí soukromí Zdeněk Hraba bydliště Chcípl pes pandemický zákon Antonín Tesařík Otevřeme Česko normálnímu životu Poslanecká sněmovna ČR Josef Cogan