Chicago terorizují gangy nezletilých. Skáčou po autech, kolemjdoucím vyhrožují smrtí

Gangy nezletilých terorizují Chicago. Za nepokoje, které v centru města způsobily v posledních dnech, policie pozatýkala desítky z nich. Perou se v ulicích, zastavují dopravu a skáčou po autech. Spojenými státy zároveň v poslední době otřásají masové střelby i ty, k nimž dochází naprosto omylem.

20letou Ashley napadl dav rozzuřených teenagerů. Její přítel se jí snažil marně pomoci. „Bylo to strašné, naprosto příšerné. Snažila jsem se dostat k němu,“ líčila dívka pro CNN. Její partner Devonte řekl, že „buď bude bojovat, nebo se stane další obětí ve statistikách Chicaga“.

Útočníci jim vyhrožovali smrtí a okradli je. Pomohla jim až kolemjdoucí žena, která je odtáhla do nedalekého obchodu. Chicago už zavedlo pro nezletilé zákaz vycházení po 22. hodině.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragický omyl v USA. Žena si spletla cestu a vjela na cizí pozemek, majitel ji zastřelil

Mezitím Spojené státy šokoval další případ masové střelby. Své rodiče a jejich přátele zavraždil 34letý muž. Ten přitom teprve v pátek vyšel po dvou letech z vězení. „Přiznal také, že střílel na vozidla na mezistátní dálnici 295, protože si myslel, že ho sledují policisté,“ uvedl velitel policie státu Maine William Ross.

V Alabamě zase zatkli dva dospívající v souvislosti se sobotní střelbou na oslavě narozenin. Při útoku tam zahynuli čtyři lidé a 32 utrpělo zranění. Množí se také případy, kdy se mladí lidé stávají oběťmi střelby omylem. Policie v Texasu zatkla muže, který předevčírem střílel na dvě roztleskávačky. Jedna z nich totiž otevřela na parkovišti dveře jeho auta v domnění, že jde o její vůz.

Střelné zbraně jsou nyní v USA nejčastější příčinou smrti mladých lidí. Americký prezident Joe Biden v reakci na krveprolití znovu vyzval ke zpřísnění zákonů.

Tagy: