Chladno, zataženo i déšť. Podzimní počasí ještě v průběhu týdne vystřídá babí léto

První podzimní den se dočkáme opravdu podzimního počasí. Bude převážně zataženo a může i pršet, předpovídá Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). V průběhu týdne se ale lehce oteplí a hodnoty teploměru vyšplhají až k 25 °C.

Ve středu bude oblačno až zataženo, místy se objeví déšť nebo přeháňky. Na východní polovině území pak meteorologové očekávají četnější srážky. „Odpoledne a večer budou srážky i oblačnost ubývat,“ informuje ČHMÚ. Nejnižší noční teploty klesnou 10 až 6 °C, nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 12 až 16 °C.

Čtvrtek bude polojasný až skoro jasný. „Odpoledne a večer bude od severozápadu přibývat oblačnosti a později se na severu objeví ojedinělý déšť,“ avizují meteorologové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 7 až 3 °C, nejvyšší denní teploty pak mezi 18 až 22 °C.

pátek bude také ještě oblačno až zataženo. Místy, se na jihu vyskytnou ojedinělé přeháňky. Postupně bude od západu ubývat oblačnosti a ustávat i srážek. Nejnižší noční teploty klesnou k 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají k 17 až 21 °C.

Až v sobotu se počasí umoudří a bude jasno až polojasno, ráno se ojediněle objeví mlhy nebo nízká oblačnost. „Nejnižší noční teploty klesnou k 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty pak vystoupají k 20 až 24 °C,“ předpovídá ČHMÚ.

Vůbec nejteplejším dnem týdne bude neděle. Meteorologové předpovídají polojasno až skoro jasno. Nejnižší noční teploty dosáhnou sice 10 až 6 °C, nejvyšší denní teploty ale vyšplhají na 21 až 25 °C. Nadcházející dny budou oblačné až polojasné. Místy se objeví i déšť. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 19 až 23 °C, postupně 16 až 20 °C.

Tagy: