Chtěl bych, aby Putina zabil tajný agent a skončilo to, přiznal slavný youtuber Tary

Taras Povoroznyk

Co Čech, to politik! (224)

Zpráva o ruském útoku na Ukrajinu hluboce zasáhla i lidi, kteří žijí v České republice. Mezi ně patří mimo jiné známý český youtuber ukrajinského původu Taras Povoroznyk, který je především mezi mladými lépe známý pod přezdívkou Tary. Influencer ruskou invazi ostře odsoudil. „Přál bych si, aby Putina nějaký tajný agent zabil a skončilo to. Takové dětské sny teď mám,“ řekl 29letý Tary v pořadu Co Čech, to politik! na CNN Prima NEWS.

Ruské vojsko v noci ze středy na čtvrtek zahájilo invazi na Ukrajinu. Boje aktuálně probíhají nejen na Donbasu, ale po celé zemi. Ruská strana území bombarduje pomocí svého letectva, které se Ukrajinci snaží sestřelovat. Ztráty na životech hlásí obě strany. Mnoho lidí má na Ukrajině rodinu a přátele. Mezi ně patří i youtuber Taras Povoroznyk alias Tary.

„Jsem nervózní, je mi blbě a nemůžu se soustředit. Myslím jen na to. Dědu dneska probudila rána, naštěstí to vybouchlo 80 kilometrů od něj, od vesnice, kde jsem vyrůstal. Ale stejně to prý bylo dost slyšet. Všichni příbuzní jsou zatím v pořádku. Bojí se, ale jsou připraveni za Ukrajinu bojovat,“ řekl Tary s tím, že chce svým blízkým pomáhat finančně.

Pokud by byla možnost, rád by svou rodinu dostal do Česka. Známý český youtuber se také ostře pustil do ruského prezidenta Vladimira Putina, který celou invazi označil za „obranu Ruska“.

„Přál bych si, aby ho (Putina) nějaký tajný agent zabil a skončilo to. Takové dětské sny teď mám. Něco jako James Bond. To by bylo fajn,“ uvedl Tary ve vysílání CNN Prima NEWS. Rozhodnutí Ruska napadnout Ukrajinu odsoudil prakticky celý Západ.

V Česku tak učinila vláda, Sněmovna, senátoři i prezident Miloš Zeman, který se do té doby ruské strany zastával a varování amerických tajných služeb před ruskou invazí nazval blamáží. Ve čtvrtek však přiznal, že se mýlil, a strůjce útoku označil za šílence.

„Projev Miloše Zemana mě potěšil. Přiznal, že se mýlil, a udělal dobře. Co jiného měl říct? Myslím, že to musel říct,“ zmínil Tary. I přes velkou převahu ruských jednotek se podle něj Ukrajinci nehodlají vzdát bez boje.

Ukrajincům se již povedlo vyřadit z provozu několik bitevních vrtulníků Kamov Ka-52 či obrněných vozů. Ukrajinské ministerstvo obrany rovněž oficiálně ohlásilo, že se armádě podařilo zajmout dva ruské vojáky. Neoficiálně se mluví o větším počtu. Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj dokonce tvrdí, že díky ukrajinskému odporu boje na čas ustaly.

Ruská média často tvrdí pravý opak. Například agentura TASS s odkazem na ruské ministerstvo obrany uvedla, že ukrajinští vojáci své pozice opouštějí a odhazují zbraně. Některá ruská média pak informovala dokonce o dezerci ukrajinských vojáků. Běloruský vůdce Alexander Lukašenko pak prohlásil, že Ukrajina válku prohrává.

Tagy: