Záhadná otrava Putinova propagandisty. Chtěl utopit ukrajinské děti, teď leží v nemocnici

Ruský propagandista Anton Krasovskij

Ukrajinští vojáci čelí na frontě stále novým hrozbám

Bývalý ředitel vysílání ruské televize RT Anton Krasovskij se nachází v nemocnici s těžkou otravou. Na sociálních sítích o tom informovaly ukrajinské i ruské zdroje, neshodnou se však, jak vážný je v současnosti jeho stav. Krasovskij se výrazně zviditelnil, když před rokem veřejně vyzýval k utopení či upálení ukrajinských dětí.

Zprávy o otravě ruského propagandisty se začaly šířit během minulého týdne. V neděli se pak sám Krasovskij o své otravě zmínil prostřednictvím Telegramu. „Začátkem týdne se mi zkroutil žaludek. Bylo mi špatně, dokonce jsem ztratil vědomí, tak mě vzali na kliniku. Postupně se zotavuji,“ uvedl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ruskou invazi odráží i v kultuře. Ukrajinští muzikanti oživují kozáky a věští zkázu nepřátel

Jenže ukrajinské tajné služby se domnívají, že tvrzení o zlepšení zdravotního stavu nejsou pravdivá, upozornila agentura Unian. Podle vojenské rozvědky HUR se stav ruského propagandisty neustále zhoršuje, přičemž je „vážně nemocný“ a příspěvky na sociální sítě za něj píše někdo jiný.

Takové zprávy důrazně popřela šéfka RT a Putinova dvorní propagandistka Margarita Simonjanová. Ta tvrdí, že se svým kolegou mluvila a že se jeho stav zlepšuje, sdělil web Daily Mail.

Krasovskij je od vypuknutí ruské invaze na Ukrajinu v únoru 2022 známý tím, že Moskvu v její agresi značně podporuje. Do října 2022 zastával funkci ředitele vysílání televize RT. Celý svět pak šokoval, když z obrazovky vyzýval k utopení či upálení ukrajinských dětí. I když se za svá slova později omluvil, RT ho zbavila postu ředitele.

Ruský propagandista v minulosti rovněž obhajoval popravy ukrajinských válečných zajatců a v živých vysíláních označoval Ukrajince za zvířata. Od června 2022 jej v souvislosti s veřejnými výzvami ke genocidě stíhá ukrajinská generální prokuratura. Krasovskij zároveň figuruje na sankčním seznamu Evropské unie i Velké Británie.

VIDEO: Ukrajinské drony masakrují okupanty. Těm granáty vybuchují pod nohama

Tagy: