Honza mě čapnul a rychle jsme si lehli do chodby. Reportérka Stomatová popsala chvíle hrůzy

Reportérka CNN Prima NEWS Darja Stomatová v Charkově zažívá chvíle hrůzy.

Situace na Ukrajině se nadále vyostřuje

Druhou noc války tráví štáb CNN Prima NEWS v hotelu v Charkově. Jen chvíli před televizním vstupem zažila reportérka Darja Stomatová a kameraman Ján Schürger chvíle hrůzy. „Proletělo nad námi letadlo, vyděsili jsme se. Honza mě čapnul a rychle jsme si lehli do chodby,“ líčila v pořadu 360°.

„Vstupujeme z hotelového pokoje, závěsy máme opět zatažené. Do 8:00 platí zákaz vycházení. Máme problém s odjezdem, benzín se nedá sehnat. Naštěstí zde máme pomocníky, jedna místní nám přislíbila pomoc,“ popsala aktuální situaci v Charkově reportérka Darja Stomatová. Na dotaz, co lidé ve druhém největším ukrajinském městě zažívají, uvedla vlastní zkušenost.

„Zhruba deset minut zpět nad námi proletělo letadlo. Vyděsili jsme se, Honza mě čapnul a rychle jsme si lehli do chodby. Kdyby to byl nálet, tak by to nemuselo dopadnout dobře,“ podotkla.

Za dva dny, během kterých ve válečné zóně procházeli terénem, se k nim lidé chovají prý velmi mile. „Jako na západní novináře na nás reagují velmi dobře. Když jsme dnes natáčeli v metru, tak nás zastavil indický student a snažil se indické ambasádě vzkázat, aby je zachránila,“ uvedla další emotivní zážitek.

Přesto si mnozí lidé stěžují, že západ Ukrajině nepomáhá dostatečně. „Prosí o víc, chybí jim základní věci pro vojáky – vesty, helmy a další větší věci, které potřebují k zakročení v této situaci,“ podotkla. Na některých místech Ukrajiny by podle dostupných informací mělo docházet i k rabování opuštěných domů.

To však Stomatová v Charkově neviděla. „Ptala jsem se na to místních, ale jezdí tady hodně policie, takže místa jsou hlídaná. K rabování tak myslím nedochází, neviděli jsme to. Hotely a domy se neustále uzavírají. Je zde ale problém s jídlem, dochází. Některé obchody už vůbec nefungují a brzy bude asi problém se zásobováním,“ přiblížila nelehkou situaci ve městě.

Tagy: