Dálnici D1 na Prahu uzavřela nehoda dodávky, kamionu a autobusu. Auta stála pět hodin

Při srážce dodávky, kamionu a autobusu na D1 u Hranic utrpěli zranění dva lidé.

Dopravní nehoda blokovala dálnici D1

Několik lidí se v noci zranilo při nehodě dodávky, kamionu a autobusu na dálnici D1 poblíž Hranic na Přerovsku. Do nemocnice bylo transportováno pět zraněných, několika dalším lidem záchranáři na místě ošetřili oděrky a škrábance. Informovala o tom mluvčí hasičů Lucie Balážová. Kvůli nehodě byla dálnice D1 u Hranic ve směru na Prahu zhruba pět hodin uzavřena, ráno tam byl částečně obnoven provoz. Podle Ředitelství silnic a dálnic se po 09:00 kolony už netvořily, provoz tam byl před 10:00 zcela obnoven.

Vozidla se na 309. kilometru dálnice srazila před pondělní půlnocí. V autobusu, který narazil do zadní části kamionu, podle hasičů cestovalo 55 lidí. „Zraněni byli čtyři cestující a řidič autobusu, kterého jsme vyprostili ze zdemolované kabiny a předali jsme jej zdravotnické záchranné službě. Ve spolupráci se záchranáři jsme na místě ošetřili další osoby s oděrkami a škrábanci,“ uvedla Balážová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záběry hrozivého pádu lyžařky Vlhové. Při manévru se jí překřížily lyže, křičela bolestí

Hasiči k nehodě vyslali evakuační autobus, který ostatní cestující převezl k náhradnímu ubytování do Olomouce. Dálnice D1 byla kvůli nehodě uzavřená mezi sjezdy 311 u Bělotína a 308 u Hranic. Provoz se obnovil jedním jízdním pruhem krátce před 5:00.

Tagy:
nehoda havárie Olomoucký kraj Olomouc Praha Bělotín HZS Olomouckého kraje Dálnice D1 okres Přerov