Další zpívající učitelé. Svého covidového remaku se dočkal také hit Michala Davida

Hustopečští zpívající učitelé

Učitelé v dobách nouzového stavu zpívají

Pedagogický sbor Základní školy Nádražní v Hustopečích napodobil své kolegy z České Třebové a přidal se k boji proti koronaviru. Zpěvem. Zatímco českotřebovští rapovali podle Karla Gotta a německého interpreta Bushida, učitelé z jihomoravských Hustopečí si vzali na paškál hit Michala Davida Non stop.

„Školu nám v říjnu zavřeli, my jsme to takhle nechtěli, co na tom, učíme z domu dál.“ Tak začíná učitelská píseň s názvem Online. Již první tóny prozradí, že se jedná o remake úspěšné skladby Michala Davida z roku 1983. Zatímco Vladimír Štancl (vlastní jméno Michala Davida) v refrénu zpívá, že chce žít non stop a hodlá se porvat s tím co přijde, hustopečský učitel či učitelka „vysílá on-line“ a „přemýšlí stále, co zlepšit má“.

Pedagogové ze Základní školy Nádražní v Hustopečích si vysloužili pochvalu od samotného ministra školství, mládeže a tělovýchovy Roberta Plagy (za ANO). „Další skvělý song do učitelské hitparády. Klobouk dolů a velké poděkování,“ napsal Plaga na Twitter. Ministr ale u uživatelů pro svůj tweet příliš pochopení nenašel. „To se vám přesně hodilo do krámu, co?“ odpověděl Plagovi Petr Mareš.

Naopak učitelé sklízejí na sociálních sítích úspěch. „Jste skvělý tým. To se opravdu povedlo. Jsem ráda, že můžeme být se synem součástí této super školy,“ uvedla na Facebooku jedna z nadšených maminek. Videoklip je od neděle umístěn také na YouTube, kde ho zatím vidělo přes 1 100 lidí.

Hustopečští pedagogové navázali na své kolegy z České Třebové ze základní školy Parník. Ti přezpívali skladbu Für immer jung (feat. Karel Gott) od německého rappera Bushida. Českotřebovští doslova zbořili internet. Jejich video má od 6. listopadu, kdy se objevilo na YouTube, dosud téměř 180 tisíc zhlédnutí. Za pouhé dva dny (tedy za srovnatelný časový úsek od zavěšení klipu na YouTube) si českotřebovské přehrálo skoro 12 tisíc lidí.

Tagy: