Tragédie na zamrzlém jezeře. 10letý hrdina skočil pro tonoucí děti, v ledové vodě zahynul

Zachoval se jako hrdina, uvedla rodina chlapce, který zemřel poté, co se propadl do ledové vody na zamrzlém jezeře nedaleko britského Birminghamu. Desetiletý Jack Johnson se neohroženě vrhl za třemi kamarády, pod nimiž se propadl led a zoufale bojovali o život. Sám přitom v mrazivých vodách utonul. Podle výpovědí sousedů mezi prvními utíkal dětem na pomoc i chlapcův dědeček. V nemocnici nakonec zemřely tři ze čtyř dětí, které skončily ve vodě, jedno z nich stále v kritickém stavu zápasí o život.

Desetiletý Jack zemřel jako hrdina, když se snažil zachránit tři chlapce, pod kterými se v neděli propadl led na jezeře v parku Babbs Mill v obci Kingshurst u Birminghamu. Do vody se údajně vrhl, když slyšel volání o pomoc, aniž by pomyslel na vlastní bezpečí. Podle Daily Mirror to uvedla chlapcova rodina.

„Byl to můj synovec. Viděl, jak se pod jedním z chlapců propadl led, a utíkal jim na pomoc,“ napsala Jackova teta na Facebook.

Tři chlapci ve věku 6, 8 a 11 let byli nejspíš všichni členové jedné rodiny. Jako jeden z prvních se jim snažil pomoct také dědeček desetiletého Jacka. Podle výpovědi sousedů vyběhl z domu a skočil do ledové vody ve snaze svého vnuka spolu s dalšími třemi dětmi zachránit.

Místní zdravotnická služba později informovala, že třem dětem již nedokázala pomoci. Chlapci měli zemřít kvůli srdeční zástavě. Nejmladší šestiletý hoch v nemocnici stále ještě bojuje o život.

U stromu kousek od jezera lidé od neděle večer zapalují svíčky a nechávají pro chlapce vzkazy. Místo navštívili také hasiči, kteří se záchranné akce účastnili. Své svíčky tam zapálili také rodinní příslušníci hochů.

Jeden z místních obyvatel médiím řekl, že děti musely v ledové vodě bojovaly o život dlouho. „Musely být ve vodě tak patnáct minut. Dalších dvacet minut trvalo, než je vynesli na nosítkách,“ uvedl Dan Hall.

Děti pravděpodobně spadly do vody, když si hrály na ledu na jezeře. Záchranáři byli přivoláni na místo v neděli po půl čtvrté odpoledne. Když dorazili, bylo jim řečeno, že v jezeře by se mohlo nacházet celkem až šest osob. Z vody nakonec vytáhli čtyři děti.

Tagy: