Střelba v Uherském Hradišti kvůli parkování? Svědci popsali detaily, postřelený leží na JIP

Parkoviště

Detaily střelby v Uherském Hradišti

Podle informací CNN Prima NEWS mělo ke střelbě na parkovišti v Uherském Hradišti dojít kvůli sporu o parkovací místo. Postřelený řidič měl údajně zaútočit jako první, přičemž druhý použil zbraň v sebeobraně. Tuto informaci ovšem policisté dosud nepotvrdili. Zraněný muž je umístěn na oddělení JIP, jeho zdravotní stav je stabilizovaný. Ke konfliktu mezi muži došlo v pátek dopoledne před tamním obchodním centrem.

Podle svědků, s nimiž hovořila redakce CNN Prima NEWS, mohl za hádku následovanou postřelením jednoho z aktérů boj o parkovací místa. „Oba muži chtěli obsadit stejné místo pro parkování. Prvním agresorem měl být řidič s postřelenou nohou, druhý zbraň nejspíše použil v sebeobraně po fyzickém napadení,“ uvedla reportérka CNN Prima NEWS Jana Vozárová s tím, že tuto informaci policisté zatím nepotvrdili.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vyzbrojili by i malou milici. Česká zásahovka zadržela skupinu mužů s obřím arzenálem zbraní

„V době incidentu bylo v přilehlých obchodech velké množství zákazníku, kteří ihned vyběhli ven poté, co se ozvala střelba. Ta mezi nimi vzbudila rozruch,“ popsala momenty po střelbě Vozárová. Jedna ze zaměstnankyň prý viděla muže, jak utíká k místu incidentu, aby pomohl zraněnému muži zaškrtit ránu v končetině.

Postřelenému pomáhali i další lidé tím, že mu přikládali na ránu improvizované tlakové obvazy. Muž podle dosavadních informací ztratil okolo půl litru krve a střelné zranění těsně pod tříslem. Mluvčí tamní nemocnice, kam byl postřelený převezen, sdělila redakci CNN Prima NEWS, že zraněný leží na jednotce intenzivní péče, ovšem nachází se ve stabilizovaném stavu.

Policisté střelce ihned zdrželi a použitou zbraň zajistili. S kriminalisty druhý muž spolupracuje. Celý případ je aktuálně ve stadiu vyšetřování.

Oznámení o střelbě přijala policie po 13:00. „Podle dosavadních poznatků tam došlo ke konfliktu mezi dvěma řidiči. Jeden z mužů následně vytáhl zbraň, jednou proti druhému muži vystřelil a poranil mu nohu. Další okolnosti šetří uherskohradišťští kriminalisté,“ potvrdil policejní mluvčí Petr Jaroš.

Tagy: