Detaily k případu vražd z Gilgo Beach: Policie u podezřelého našla zbraně i portrét týrané ženy

Devětapadesátiletý architekt Rex Heuermann čelí obvinění ze tří vražd, ze čtvrté je podezřelý.

Dopadený sériový vrah

V New Yorku pokračuje vyšetřovaní ostře sledovaného případu. Minulý týden policisté zatkli architekta, kterého podezřívají z více než 10 let starých vražd prostitutek. V jeho domě zabavili mimo jiné i portrét týrané ženy.

„Je to ve zprávách?“ Jediná otázka, kterou ve vězení položil hlavní podezřelý z takzvaných vražd z pláže Gilgo, devětapadesátiletý architekt Rex Heuermann. Policie ho minulý týden obvinila ze tří vražd, které děsí newyorskou komunitu od roku 2010. Tehdy se poblíž pláže Gilgo našlo jedenáct těl. Nejméně tři z nich má podle vyšetřovatelů na svědomí právě Heuermann. Těla sexuálních pracovnic měla svázané ruce. Vrah je schoval do pytlů a odhodil. „Je to šokující, myslím, že to opravdu otevírá oči,“ uvedl soused Rexe Heuermanna.

MOHLO BY VÝS ZAJÍMAT: Členku Mansonovy vražedné rodiny pustili z vězení po půl století, bude se učit i nakupovat

Podle okresního prokurátora jsou policisté krok od toho, aby místního architekta obvinili i ze čtvrté vraždy. A tento počet prý nemusí být konečný. „Máme záplavu informací a přicházejí další důkazy. Bude nám chvíli trvat, než to všechno projdeme,“ sdělil vyšetřovatel Raymond Tierney.

V domě, který Heuermann sdílel se svou ženou a dcerou, našli vyšetřovatelé několik podivných předmětů. Mimo jiné například portrét týrané ženy, pánský časopis a panenku v dětské velikosti. Překvapilo je také, co objevili za zamčenými dveřmi. „Přes 200 zbraní, v trezoru měl celý arzenál,“ sdělil policejní komisař okresu Suffolk Rodney Harrison. Heuermann byl známý jako vášnivý lovec,  povolení měl ale pouze na 92 zbraní.

Úmyslný zločin

Vyšetřovatelé prohledávají také nedaleký sklad. Snaží se najít možné „trofeje“, které si po vraždách ponechávají sérioví vrazi. „Měl v úmyslu tyto zločiny spáchat. A měl v úmyslu tyto zločiny zakrýt,“ řekl zástupce policejního komisaře Anthony Carter.

Zlom v případu přišel na začátku roku. Policie ho začala podezřívat, tak se mu prohrabala v odpadcích. DNA z vyhozené kůrky od pizzy se shodovala s vlasem nalezeným u jedné oběti. „Ten člověk je démon a je opravdu těžké proniknout do mysli někoho, kdo je schopen spáchat takové zločiny,“ uvedl Carter.

Vyšetřovatelé jsou přesvědčeni, že Heuermann používal falešné e-mailové účty k vyhledávání svých obětí. Pozůstalým jedné ze zavražděných žen měl dokonce volat z jejího telefonu a posmívat se jim. „Rozplakal se a řekl: ‚Já jsem to neudělal,‘ popsal Heuermannův právní zástupce Michael Brown. Policie ale zjistila, že jeho mobilní telefon se pohyboval ve stejných oblastech, v jakých se nacházely telefony s předplacenou SIM kartou. Právě z těch měl vrah kontaktovat tři ze svých obětí.

Tagy:
New York vražda portrét architekt krimi USA Rex Heuermann Anthony Carter Michael Brown Rodney Harrison