Děti obětmi zločinů: Opilec zalehl půlroční mimino, otcové zastřelili potomky a další tragédie

Děti jako oběti nejhorších zločinů

Děti umíraly i jinde než v Mostě

Teprve čtyřletý chlapec zemřel při incidentu v Mostu. Není to jediný případ, kdy životem zaplatili nejvíce bezbranní. Jen pár příkladů z nedávné doby. V Jihlavě zalehl opilý otec půlroční holčičku. Tragédií skončil i lov holubů na Plzeňsku.

Šestiměsíční dívenka zemřela v listopadu roku 2021 v Jihlavě. Její otec se opil, a když si svlékal kalhoty, svalil se na hlavičku miminka. Byl tak opilý, že zatímco matka dítěte volala záchranku, on usnul.

Miminko nakonec zemřelo v nemocnici. Soud poslal muže do vězení na tři roky. U soudu se bránil velmi zvláštní výmluvou. Za smrt dítěte prý mohly příliš úzké nohavice, kdyby byly širší, prý by se to nestalo.

ČTĚTE TAKÉ: Držel jsem mu hlavičku, všude byla krev. Svědek popsal snahu o záchranu chlapečka v Mostě

Další tragédie se odehrála v roce 2009 v Hoříkovicích na Plzeňsku. Na lov holubů se vydal místní myslivec se čtrnáctiletým synem. Domů se vrátil pouze otec. Chlapec měl před ním sedět přesně ve chvíli, kdy stiskl spoušť. Zásah byl fatální, přímo do hlavy. Zachránit se ho nepodařilo. Otec se psychicky zhroutil. Velmi podobný incident se stal i o rok dřív na Nymbursku. Tam při lovu kachen zastřelil myslivec svou 14letou dceru.

Poslední případ naštěstí neskončil tragicky, ale také v něm figuruje zraněné dítě. Na pražském Černém Mostě si loni v listopadu hrály děti. Hluk rušil místního obyvatele. Muž vzal vzduchovku a vystřelil. Zasáhl třináctiletého chlapce, dítě naštěstí jen zranil.

Muž tvrdí, že ani nevěděl, že někoho zasáhl, po útoku šel sledovat televizi. O tom, že zasáhl chlapce, se prý dozvěděl až od zásahové jednotky, která k němu vtrhla. Tvrdí, že chtěl děti jen vylekat výstřelem. Jestli chlapce postřelil schválně, nebo ne, rozhodne soud, který má pokračovat v druhé polovině června.

V Mostě vzniklo pietní místo pro chlapečka. Soud mezitím muže, který ho měl bodnout, poslal do vazby:

Tagy: