Ministr pro migraci zkoumá dokumentaci případu Djokoviče, rozhodnutí potrvá. Stihne turnaj?

Novak Djokovič gesto

Kauza kolem Djokoviče

Právníci srbského tenisty Novaka Djokoviče australským úřadům předložili další, podle nich zásadní, dokumenty, které by měly prvnímu tenistovi světového žebříčku zajistit vízum pro setrvání v Austrálii i jeho účast v turnaji. Prozkoumání těchto podkladů si vyžádá delší dobu, což ovlivní časový rámec přijetí rozhodnutí, uvedl mluvčí ministra pro migraci Alexe Hawka, který o Djokovičově případu rozhoduje. Jako první o tom informoval list The Age.

Srbskému tenistovi pondělní soud obnovil vízum, které devítinásobnému vítězi úvodního grandslamu sezony po příletu zrušily úřady kvůli zpochybnění schválené výjimky z očkování proti koronaviru. Soud ale řešil procesní věci a o Djokovičově setrvání v Austrálii i jeho účasti v turnaji, který začne v pondělí, rozhoduje Hawke.

Vlastní prohlášení k celé kauze dnes vydal i sám Djokovič. Uvedl v něm, že o pozitivním výsledku PCR testu se dozvěděl až po většině událostí, za účast na nichž byl kritizován. Přiznal však, že již s vědomím vlastní nákazy šel na rozhovor a fotografování s francouzským sportovním listem L'Équipe. Zdůraznil však, že na rozhovoru udržoval od novinářů odstup a vyjma focení portrétu měl celou dobu roušku.

„Po rozhovoru jsem sice odešel domů, abych se na požadovanou dobu izoloval, ale když se nad tím zamyslím, byla to chyba v úsudku a uznávám, že jsem měl tento závazek (rozhovor) přeložit,“ napsal Djokovič.

Tagy: