Do Česka se vrací zima, bude vydatně sněžit. Podívejte se, kde má napadnout nejvíc

Pátek bude převážně deštivý. Zprvu místy, později na většině území se očekávají přeháňky nebo občasný déšť. S příchodem víkendu se však vrátí sníh. Napadnout by mohl podle meteorologů zejména ve čtyřech krajích, zřejmě bude vydána výstraha před sněhovými jazyky.

V pátek bude zataženo až oblačno. Zprvu místy, večer se na většině území očekává občasný déšť nebo přeháňky. V polohách nad 500 pak srážky sněhové. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 7 až 11 °C, na Moravě teploměry naměří až 14 °C.

V noci na sobotu bude převážně zataženo, občas se očekává déšť. Od severozápadu ve výšce nad 300 metrů, na Moravě a ve Slezsku nad 700 metrů meteorologové očekávají sněžení. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 3 až −1 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Český pes se vyznamenal v Turecku. Harry zachránil člověka, zvládl to mazácky, říká hasič

První víkendový den se ponese v duchu příchodu zimy. Na většině území se v sobotu očekávají sněhové přeháňky, v nížinách i smíšené nebo dešťové. Na horách však bude sněžení trvalejší. „Na severozápadě a severu se budou v polohách nad 500 metrů tvořit sněhové jazyky,“ predikují meteorologové.

Situaci nejen ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím meteoradaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální sněhové pokrývky rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť, bouře – Nový sníh.

Situace by podle nich měla být nejhorší ve čtyřech krajích: Karlovarském, Ústeckém, Libereckém a Královéhradeckém. „V polohách nad 500 metrů napadne 5 až 20 centimetrů sněhu, v oblasti Jizerských hor a v Krkonoších dokonce až 30 centimetrů nového sněhu,“ očekávají experti. Zatím se však jedná o předpoklad nebezpečných jevů, výstraha vydána nebyla, ačkoliv je to pravděpodobné.

V sobotu se nejvyšší denní teploty budou pohybovat mezi 1 až 5 °C, na jihovýchodě teploměry naměří až 7 °C.

V neděli bude většinou oblačno, místy se čekají sněhové přeháňky, které na horách budou četnější. K večeru by však srážek mělo ubývat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi −1 až 3 °C.

Tagy: