Dvojí komplikace na D1. Po hromadné nehodě u Mirošovic kamion prorazil betonová svodidla

Provoz na dálnici D1 na 18. kilometru u Mirošovic směrem na Prahu před polednem zkomplikovala řetězová nehoda šesti aut. Potíže jsou hlášeny i na 21. kilometru, kde narazil kamion do betonových svodidel. Provoz na obou místech dálnice je takřka zastavený, řidiči mohou projíždět jediným jízdním pruhem. Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl řidiče vyzývá, aby se tomuto úseku vyhnuli.

První nehoda se stala kolem 11:15 na 18. kilometru ve směru na Prahu. „Osobní vůz BMW nejdříve narazil do svodidel, za ním jel nákladní vůz, který se snažil havarovanému vozu vyhnout a naboural do dodávky. Další vozidla nedobrzdila,“ uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Podle některých informací řetězová nehoda vznikla kvůli vybržďování od kamionu, to se ale podle mluvčí nepotvrdilo. Rýdl CNN Prima NEWS sdělil, že v řetězové nehodě figurovalo šest vozidel. Po havárii zůstal v provozu jediný jízdní pruh.

K další nehodě došlo chvíli před 12:00 na 21. kilometru těsně na úrovni Mirošovic. „Zde kamion naboural přes betonová středová svodidla tak hloupě, že prakticky zastavil oba směry. Technika ŘSD stejně jako ta hasičská vyrazila na místo nehod,“ sdělil Rýdl. Suchánková informovala, že řidič měl negativní dechovou zkoušku.

„Zdravotníci ho převezli na pozorování do nemocnice,“ doplnila. Dálnice je v tomto úseku podle jejích informací průjezdná jedním pruhem a dopravu řídí policisté. „Cestu na dálnici D1 do odvolání v tomto úseku prosím úplně zrušte,“ vyzýval řidiče Rýdl.

Tagy: