Lupiči pronásledovali seniora z banky přes půl Prahy. Pak ho napadli a okradli o 700 tisíc

Dvojice mužů připravila seniora o 700 tisíc korun.

Téměř osmdesátiletý senior si vybral celoživotní úspory a během cesty domů ho okradla dvojice mužů. Ta ho systematicky pronásledovala přes polovinu Prahy a jeden z mužů ho následně napadl. Po pachatelích policie nyní pátrá.

Do banky v Praze na Budějovické vešel senior a nechal si vyplatit 700 tisíc korun. Poté, co pobočku opustil, ho dvojice zlodějů systematicky sledovala a pronásledovala. Z banky na Budějovické sledovala seniora dvojice mužů do metra, následně s ním vystoupila na stanici I. P. Pavlova a pokračovala do tramvaje.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hyenismus v pražském obchodě. Ženy okradly seniorku s holemi, po dvojici pátrá policie

Z kamerového záběru je patrné, že podezřelý muž po celou dobu navádí druhého pachatele na tramvajovou zastávku, kde se s ním vymění, a dál už v pronásledování pokračuje druhý muž. Navíc má kšiltovku, aby si skryl obličej.

Pronásledování skončilo až v Záběhlicích, kde podezřelý muž na seniora zaútočil. „Podezřelý muž poškozeného pronásledoval až do ulice Jetelová, tam ho za poutko batohu strhl na zem, kde jej několik metrů vláčel po zemi a způsobil mu odřeniny na rukou i na nohou. Následně z místa i s batohem utekl pryč,“ popsala mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Policisté teď potřebují pomoc. Pokud poznáte někoho z podezřelých, volejte 158 nebo se ozvěte do redakce krimi zpráv na e-mail krimizpravy@iprima.cz.

Tagy: