Expertka: Bendig se musí zbavit manažera, i když je jeho partnerem. Romům dělá medvědí službu

Lukáš Rejmon a Jan Bendig

Barbora Koukalová k Bendigově kauze

Pokud zpěvák Jan Bendig touží po napravení své reputace, musí se zbavit Lukáše Rejmona jako svého manažera, bez ohledu na jejich partnerský vztah. V pořadu Nový den na CNN Prima NEWS to uvedla zástupkyně šéfredaktora webu Expres.cz Barbora Koukalová v reakci na zpěvákovo popírání důkazů v kauze s moukou.

Kamerové záznamy, výpisy z účtů i historie telefonních hovorů. Všechny tyto důkazy zveřejněné v policejním usnesení, které má redakce Showtime k dispozici, mají svědčit o tom, že incident, ke kterému došlo loni 24. listopadu před předáváním cen Český slavík 2023, byl domluvený.

ČTĚTE TAKÉ: Jakub Prachař si přivydělával háčkováním. Dosud nechápe, proč si ho Sara Sandeva vybrala

Na zpěváka tehdy barman Lukáš Procházka vysypal mouku a údajně při tom zařval hanlivou urážku „Cikáne!“. Zpěvák ale ve vysílání CNN Prima NEWS popřel, že by v něčem takovém měl prsty. „Budu bojovat za mou pravdu a dělat pro to maximum,“ sdělil.

„Netuším, co tím chce dokázat. Když někdo zatlouká, měl by si být jistý, že se to nedostane ven. Ale policie si ve věcech, jako je rasově motivovaný útok, dává velký pozor,“ upozornila Koukalová.

Zpěvák se podle ní měl přiznat už poté, co policie zveřejnila první zjištění. „Jestli se přizná teď, tak už to nemá žádný význam. Protože z policejního usnesení jasně vyplývá, že nám dva měsíce lhal,“ vysvětlila.

Bendig podle Koukalové navíc nepoškodil pouze sebe, ale i pověst celé své komunity. „Dělá Romům medvědí službu. Tyhle akce komunitě vždy blbě poslouží, akorát posilují zažité stereotypy,“ sdělila s tím, že by ji skutečně zajímala zpěvákova motivace. „Zda chtěl vyvolat rasovou otázku, spustit nějaký virál nebo šlo čistě o promo jeho osoby,“ ptala se.

Koukalová Bendigovi radí, aby se zbavil svého manažera Lukáše Rejmona, který je zároveň jeho partnerem. „Jako PR naprosto selhal a selhává stále, což bylo vidět v pondělním rozhovoru na CNN Prima NEWS. Bylo dopředu jasné, že padnou otázky ohledně kauzy s moukou a on ho na to nijak nepřipravil. Bendig se musí zbavit manažera, není jiná cesta,“ poznamenala.

Poslechněte si Bendigovo vyjádření k důkazům policie:

Tagy:
policie Romové mouka Showtime PR Lukáš Procházka Policie České republiky Český slavík Lukáš Rejmon Jan Bendig policejní usnesení