Muž porušil zákaz nočního vycházení, za trest dostal 300 dřepů. Druhý den zemřel

Fyzický trest ho stál život. Na 28letého muže, který nerespektoval nařízení, narazila tamní policie. Porušil zákaz vycházení. Jako trest mu přikázala, aby udělal 300 dřepů. Filipínec ještě dokázal dojít domů, následující den ale zemřel, informuje britský zpravodajský web BBC.

Filipínec Darren Manaog Penaredondo si měl ve městě General Trias, které se nachází v provincii Cavite, kupovat vodu. Svým činem ale porušil večerní zákaz vycházení, tedy vládní protikoronavirové opatření, uvádí BBC.

Policie proto muže potrestala způsobem, který praktikují například i v Indii nebo Indonésii. Mladý muž tak musel vykonat fyzický trest – sto dřepů. A nebyl jediný, kdo porušil zákon. Dřepovat musel s dalšími hříšníky, a to souběžně. Když se jim to nepovedlo, policisté je donutili úkol zopakovat. Nakonec dřepů provedli až 300, uvádí rodina Penaredondoa.

Zmožený muž se domů vrátil kolem šesté hodiny ranní ve velkých bolestech, uvedl jeho bratr. „Celý den se snažil chodit, jen se plazil. Ale nebrali jsme to vážně, protože říkal, že je to jen obyčejná bolest těla,“ uvedla rodina.

Následující den se ale Darren Manaog Penaredondo zhroutil a přestal dýchat. Ani přivolaná pomoc sousedů, kteří se ho snažili resuscitovat, nepomohla. Mladý muž zemřel ve věku 28 let.

Ony Ferrer, starosta města tak nařídil šéfovi policie provést důkladné vyšetřování tohoto incidentu. Trest dřepů pak popsal jako „mučení“. Ferrer také dodal, že je v kontaktu s rodinou pana Penaredonda.

Začátkem tohoto měsíce organizace Human Rights Watch varovala, že porušovatelé pravidel na Filipínách jsou zneužíváni. Skupina pro práva uvedla, že existují případy, kdy policie a místní úředníci uvěznili lidi v klecích pro psy, další byli například nuceni sedět na poledním slunci.

Tagy: