Formanová přiznala velké tajemství. Před oscarovým režisérem chtěla miminko i s Gottem

Ještě předtím, než Martina Zbořilová poznala svého budoucího manžela, oscarového režiséra Miloše Formana, vstoupil jí do cesty i jiný osudový muž – zpěvák Karel Gott. S tím udržovala vztah téměř deset let a jak nyní po letech v pořadu Face to Face přiznala, bylo to natolik vážné, že se i pokoušeli o miminko, avšak neúspěšně.

Se slavným zpěvákem se česká spisovatelka a scenáristka seznámila ještě během studia třetího ročníku gymnázia v Brně v roce 1984. „Stýkali jsme se deset let, ale měli jsme mezi tím i jiné vztahy. Já jsem chtěla nějakého stálého partnera a Karel to měl tehdy hodně rozlítané,“ zavzpomínala Formanová v pořadu Face to Face na stream.cz.

ČTĚTE TAKÉ: Ženy, které miloval Karel Gott: Tanečnici se snažil utajil, k oltáři ho dostala jediná

Přesto byl ale jejich vztah natolik intenzivní, že i slavný lamač ženských srdcí zatoužil po společném miminku. „Měli jsme období, kdy jsme o tom mluvili, ale já jsem strašně dlouho nemohla otěhotnět,“ svěřila se po letech Formanová a dodala, že čert ví, co by bylo, kdyby se to tehdy podařilo.

S Gottem se ale nakonec rozešli a scenáristka se odstěhovala do Ameriky, což jí podle jejích slov změnilo život: „V Americe ze mě všechno spadlo, přestala jsem předstírat, jak je můj život dokonalý. Strašně mě to tehdy nabilo a změnilo,“ sdělila s poznámkou, že bylo důležité, že Miloše Formana poznala až v této době. „Že už jsem nebyla tou mistryní světa z Prahy,“ smála se Formanová.

S oscarovým režisérem nakonec založila i vytouženou rodinu, v roce 1998 se jim narodila dvojčata Andy a Jim. S Gottem ale zůstali přáteli a viděli se ještě krátce před jeho odchodem v roce 2019. „Naposledy, když jsme se viděli, tak mi přišel strašně smířený s přicházející smrtí. Byl to milující otec od rodiny,“ zavzpomínala Formanová na Gotta, který podlehl akutní leukémii.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Martina Formanová a její blízká kamarádka modelka Pavlína Pořízková byly hosty v Show Jana Krause

Tagy: