Záhada na přehradě: Bájné monstrum vyděsilo plavce. Bytost vyfotili, pátrá po ní policie

Mexické město Atizapán de Zaragoza žije záhadou, která vyvolává myšlenky na bájnou Lochnesskou příšeru. V nádrži u přehrady Madín Dam Basin se totiž měla objevit neidentifikovatelná bytost. Alespoň si to myslí místní lidé, kteří na místě plavali. Nádrž teď se vší vážností prohledává policie.

V Mexiku oživili legendu o bájné Lochnesské příšeře. Ve městě Atizapán de Zaragoza se totiž rozběhlo kuriózní pátrání po údajném monstru, které se ukrývá v tamní přehradě.

Všechno to začalo neidentifikovatelným pohybem na hladině, který vyděsil místní plavce. Lidé neznámou „bytost“ ve vodě nahlásili úřadům. Policie teď nádrž prohledává. Existuje i fotografie, která má neznámé monstrum zachycovat, a která se rozšířila po sociálních sítích. Pravost snímku ale není možné ověřit.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vědci obrátili: Existence lochnesské příšery je „pravděpodobná“, tvrdí. Mají nová fakta

Web Express informoval o tom, že někteří místní si skutečně myslí, že by mohlo jít o nějakého mýtického tvora. Jedna teorie hovoří o tom, že jde o zapomenutého dinosaura, který přežil vyhubení svého druhu a nadále se vyvíjel v izolaci.

„Na žádost občanů pošle správa Atizapánu de Zaragozy na místo hlídky, aby se přišlo záhadě na kloub,“ uvedlo vedení města.

Někteří lidé ale nepodlehli strachu z neznámého a pro čeření vody mají racionální vysvětlení. Podle některých může žít v nádrži velký krokodýl. Jiní se domnívají, že může jít o splašky z odpadní roury.

„Tak či tak, místní úřady berou záležitost velmi vážně,“ uvedl The Mirror.

Tagy: