Anketa: Kdo vás nejvíce přesvědčil v první předvolební superdebatě?

Předvolební superdebata

Předvolební superdebata (911)

Necelé dva týdny před komunálními volbami stanice CNN Prima NEWS připravila první předvolební superdebatu s představiteli českých politických stran. Vystoupil ministr vnitra a šéf hnutí STAN Vít Rakušan, předsedkyně Poslanecké sněmovny a TOP 09 Markéta Pekarová Adamová nebo předseda ČSSD Michal Šmarda. Lidé také mohli hlasovat, kdo je přesvědčil nejvíce. Debatu podle výsledků diváckého hlasování ovládla šéfka KSČM Kateřina Konečná.

První superdebaty na CNN Prima NEWS se účastnili předsedové stran a hnutí, které mají po zprůměrování aktuálních průzkumů celorepublikově nižší volební preference. Přesto se však jedná o výrazná jména.

Diskutující politici během superdebaty odpovídali na otázky diváků v publiku. V něm se sešli příznivci pozvaných stran a hnutí. Všichni politici dostali vždy stejnou otázku, na kterou odpovídali v časovém limitu. Diváci u obrazovek pak měli možnost hlasovat pro politika, který v diskuzi předvede nejpřesvědčivější výkon. Hlasovat mohli přes QR kód na obrazovce, který vedl na anketu na našem zpravodajském webu CNNPrima.cz. Jak hlasování dopadlo? V rámci webové ankety ovládla debatu šéfka komunistů Kateřina Konečná s výslednými 57,3 % hlasů.

Na druhém místě se s 11,7 % hlasů umístil předseda hnutí STAN a ministr vnitra Vít Rakušan. V těsném závěsu za Rakušanem skončil šéf hnutí Přísaha Robert Šlachta a na dalších příčkách se umístili se 7,4 % hlasů předseda ČSSD Michal Šmarda, ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) se 6,8 % hlasů a šéfka Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) s 5,6 % hlasů.

V rámci součtu výsledků on-line ankety a SMS hlasování zvítězila rovněž Kateřina Konečná s 57 % hlasů. Na druhém místě skončil Michal Šmarda a za ním se umístili Marian Jurečka, Robert Šlachta, Vít Rakušan a Markéta Pekarová Adamová.

Superdebatu uváděli zkušení moderátoři CNN Prima NEWS Terezie Tománková a Petr Suchoň. Druhá debata se uskuteční v neděli 18. září a třetí s podtitulem Bitva o Prahu diváky CNN Prima NEWS přivítá ve středu 21. září. Třetí superdebatu budou moderovat Michal Půr a Pavlína Wolfová.

Tagy: