Jako batole byla Věrka kvůli léčbě plešatá. Teď se s vlasy dostala do knihy rekordů

Malá Věra se s vlasy jako u princezny Lociky dostala do knihy rekordů.

Malá Věra se se svými vlasy, jaké měla princezna Locika z příběhu bratří Grimmů, dostala do České knihy rekordů. A i když by její příběh mohl připomínat pohádku, osud této dívence zrovna nakloněn nebyl. Věra totiž v batolecím věku prodělala onkologické onemocnění.

„V batolecím věku podstupovala Věruška onkologickou léčbu a o vlásky úplně přišla. A když se z toho dostala, uzdravila se a vlásky jí zase narostly někam pod zadek, řekla jsem si, že to zkusíme, jestli jí narostou až na zem,“ uvedla maminka holčičky Pavlína.

Dívčiny dlouhé vlasy se dostaly dokonce do České knihy rekordů. Neuvěřitelně dlouhé vlasy rostly Věře sedm a půl roku. Práce s nimi zejména u malého dítěte není samozřejmě vůbec jednoduchá. Maminka Věry má police v koupelně plné různých přípravků. „Většinou jde o dětskou kosmetiku, šampony, kondicionéry a rozčesávače,“ řekla.

Fakt, že péče o tak dlouhé vlasy je náročná, potvrzuje také kadeřnice Jana Vyšinková. Podle ní je důležité docházet na pravidelné zastřihávání konečků. „Hlavně u holčiček, které chtějí mít dlouhé vlasy, je nutné konečky ostříhat alespoň jednou za dva měsíce. Vlasy díky tomu obživnou a jsou vyživované,“ vysvětlila kadeřnice. Vlasy malé Věry podle slov její matky přece jen jednou nůžky potkají, ale zkracovat se budou asi po kouskách.

Tagy: