Hrůza v polské Poznani: Senior ubodal pětileté dítě, agresora přemohla policistka mimo službu

Pětiletý chlapec nepřežil řádění 71letého seniora v polském městě Poznaň. Útočník měl ve středu podle prvotních informací nejdříve napadnout jiného staršího muže, následně vyhrožovat prodavačkám v obchodě a nadávat skupině dětí z mateřské školy. Nakonec jednoho z předškoláků pobodal a utekl. Nebezpečného důchodce se nakonec podařilo zpacifikovat policistce mimo službu nedaleko místa činu, a to za pomoci dalších kolemjdoucích. O případu informoval web Onet Poznaň.

Zemřelý chlapec byl podle informací webu na procházce s dalšími dětmi z mateřské školy v městské čtvrti Łazarz. V jednu chvíli se ke skupině přiblížil 71letý muž. „Nejprve údajně vyhrožoval dětem, následně zranil pětiletého chlapce a z místa utekl,“ uvedl mluvčí tamních záchranářů Jakub Wakuluk.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Muž v centru Varšavy hrozil, že se odpálí do povětří. Vylezl na pomník obětem letecké tragédie

Resuscitace chlapce trvala hodinu, poté byl chlapec převezen sanitkou do poznaňské nemocnice. Podle mluvčího místních policistů Andrzeje Borowiaka utrpěl chlapec vážná zranění v oblasti hrudníku. Ještě při převozu bojovali záchranáři o jeho život, ale zástupci nemocničního zařízení sdělili webu TVN24, že pětiletého zraněného se nepodařilo zachránit.

Zpacifikovat agresora, který měl bydlet nedaleko místa činu, se podařilo kolemjdoucím, mezi nimiž byla i policistka mimo službu, sdělil Borowiak s tím, že útočník u sebe měl dva nože. Podle svědků se muž choval agresivně již před brutálním útokem. Jiného seniora údajně fyzicky napadnul a zkopal. Měl také vyhrožovat prodavačkám v nedalekém obchodě.

Útočník bude převezen na policejní stanici Poznaň-Grunwald. Motivy útoku zatím nejsou známy. „Nemáme žádné informace o tom, že by senior a pobodaný chlapec či děti z této školky měli nějaké rodinné nebo sociální vazby," dodal mluvčí policistů.

Agresor stál na ulici v potrhané bundě a mluvil k sobě

Svědci hrůzostrašného činu jsou zcela v šoku. Jedna z místních, paní Maria, která bydlí poblíž, uvedla, že pachatele zná již z dřívějška. „Zrovna dnes jsem si ho všimla, stál na ulici v potrhané bundě. Působil, jako by utekl z domova, a stále si něco si pro sebe říkal,“ popsala s tím, že obyvatele okolních domů událost zasáhla.

„Viděl jsem tu policistku mimo službu, jak ho zadržela. Jednalo se o vysokého, staršího muže,“ zdůraznil další svědek. „V jednu chvíli jsem slyšel i dětský pláč,“ dodal.

Děti ve skupině směřovaly z budovy školky na poštu, odkud měly poslat pohlednice, popsala žena s pláčem, která celý incident viděla na vlastní oči. „Vyjít ven mi teď přijde jako děsivá představa. I kdybych u sebe měla pepřový sprej, k čemu by mi v takové situaci byl? Co když vyjde s podobným plánem do ulic další pomatený člověk?“ popsala svůj strach.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragická smrt tříleté holčičky ve Walesu: Utonula ve vaně, pozůstalí posílají bolestné vzkazy

Tagy: