Jak na jarní únavu? Máme pro vás zaručené tipy, kam vyrazit načerpat sílu

Je čas, kdy si tělo i duše zaslouží relax po zimní sezoně. V zimě tělo produkuje mnohem vyšší hladinu hormonu melatoninu, spánkového hormonu. Naopak s nástupem jara začne produkovat mnohem více serotoninu, což je hormon aktivity. Tato změna může být také jednou z příčin jarní únavy. Nechte se proto hýčkat v některém z resortů Falkensteiner Hotels & Residences. Jejich wellness zóny mají blahodárné účinky a v kombinaci s excelentní kuchyní a usměvavým personálem, jarní únava zmizí, jak mávnutím kouzelného proutku.

Falkensteiner Spa Resort Mariánské Lázně

Nemusíte ani daleko cestovat a zůstaneme v Česku. Falkensteiner Spa Resort Mariánské Lázně sídlí v bývalé lázeňské budově s vlastním minerálním pramenem, a tak není divu, že zde najdete nadstandardní péči s pěti hvězdičkami. Zdejší Medical Centre přináší kombinaci tradičních metod i alternativní přístup celostní medicíny. Postaví vám tu regenerační scénář přímo na míru. Základ tvoří důkladná diagnostika včetně využití přístroje Vital-Monitor, který měří hladinu stresu, variabilitu srdeční funkce a biologický věk. Mají tu i stále aktuální postcovidový rekonvalescenční program. Procedury pak můžete obohatit lesní koupelí, vycházející z japonských tradic a zkušeností.

Rakouské Alpy nabízí luxusní odpočinek

A pokud chcete do Rakouska? Nově zrekonstruovaný Falkensteiner Genuss &Wohlfühlhotel Mühlviertel leží kousek za jihočeskou hranicí na opačné straně Lipna. Nabízí kupříkladu i vyhřívané venkovní bazény, kde se plave i při svíčkách, lázeňskou zahradu, dále sauny a masáže. Bonus tvoří nádherná krajina a skály severní části Horního Rakouska.

Na jižní straně Alp v Korutanech láká na hřejivé sluneční paprsky na břehu Wörtherského jezera zase zámecký resort Falkensteiner Schlosshotel Velden. Najdete zde jedinečný kontrast moderní architektury a historické vznešenosti. Zdejší Acquapura Spa & Slow má rozlohu 3 600 m2, k tomu Spa kino, plážový klub, ale i lekce jógy a meditace nebo pilates. Vyznávají tady holistické koncepty MedSpa. Přijet můžete i se svým čtyřnohým mazlíčkem. Gastro zážitky jsou samozřejmostí.

Pokračujeme na jih! Vítejte v Itálii

Falkensteiner hotel & spa Jesolo leží u jedné z nejdelších písečných pláží Jaderského moře v Itálii. Pokud by se vám jeho vlny zdály ještě na jaře příliš chladné, místní Blue Horizon Spa nabídne 2 100 m2 čistého relaxu v teple a pod střechou. K tradičnímu a očekávanému stylu italského dolce vita se přidávají i další prvky v duchu havajského konceptu Aloha. Po celý rok tu běží tematické programy, nejen v kuchyni. Pokud by se vám nechtělo jet autem, využijte dobré spojení na nedaleké letiště v Benátkách.

Luxus, odpočinek, ale i aktivní zábava, která doslova nezná hranic. To vše nabízí síť resortů Falkensteiner, které splní vaše prázdninová přání. Ať už plánujete rodinnou dovolenou na pláži nebo na horách, relaxační wellness dovolenou s partnerem v oáze klidu, sportovní dovolenou s přáteli nebo výlet do jednoho z historických měst Evropy – Falkensteiner vám nabízí perfektní dovolenou. Další zajímavé nabídky a to včetně autokempu v Zadaru, který provozuje také společnost Falkensteiner, najdete na www.falkensteiner.com

Tagy:
Itálie Alpy hotel styl Mariánské Lázně Benátky Komerční sdělení Jaderské moře Horní Rakousy Vodní nádrž Lipno Jarní únava Falkensteiner hotel & spa Jesolo Falkensteiner Schlosshotel Velden Falkensteiner Genuss &Wohlfühlhotel Mühlviertel Falkensteiner Spa Resort Mariánské Lázně