Mlýnská čtvrť vedle Šumavy. Výlet za „kopečky“ překvapí skvělou kuchyní i rozmazlujícím wellnessem

Falkensteiner Genuss & Wohlfühlhotel Mühlviertel v Rakousku nabízí luxusní dovolenou

Navštivte rakouský Falkensteiner Genuss & Wohlfühlhotel Mühlviertel

Představte si, že před sebou máte volný víkend a hledáte místo společného odpočinku s rodinou. Dobré jídlo, wellness i odpovídající služby musí být samozřejmostí. A nesmí to být daleko. Jen kousek za kopečky můžete vyrazit, v kterémkoliv ročním období za až hédonisticky rozmazlujícím wellnessovým luxusem ve Falkensteiner Genuss & Wohlfühlhotel hotelu v hornorakouském Mühlviertelu (v překladu Mlýnská čtvrť).

Okolní krajina, která je na dohled jižním břehům Lipna a Šumavy, nabízí nejen úchvatná panoramata s mechem porostlými žulovými útvary, staršími než Alpy a provázené legendami a mýty, ale například i tři moderní golfová 18ti jamková hřiště.

V estetice hotelu se kombinují rustikální prvky povětšinou díla místních řemeslníků, s moderním designem, volný nábytek nese často známé italské značky. Pokoje jsou vybaveny kvalitními dřevěnými podlahami, které podtrhují příjemnou atmosféru. Vybrat si můžete ze 117 pokojů, z toho 20 apartmánů nebo pokojů deluxe, ceny se pohybují od 160 až po 250 eur za osobu a noc.

Na dvojnásobek byla při loňské rekonstrukci ve Falkensteiner Genuss & Wellness hotelu zvětšena relaxační zóna a fitness centrum. V celém Acquapura Natur Spa nechybějí samozřejmě ani sauny s nádherným výhledem do okolní krajiny, kdy si můžete dopřát saunové rituály.

Renovací prošla i restaurace s vysokou kulinářskou kvalitou, vycházející z regionální produkce. Na výběr jsou regionální speciality všeho druhu. Hovězí maso nebo ryby se díky umění zkušených kuchařů doslova rozplývají na jazyku. Přípravu jídla můžete díky otevřené kuchyni osobně sledovat a během přípravy prohodit i pár slov s kuchařem. Mléčné produkty dodává do hotelu z nedaleké rodinné farmy Stefan Enzehofer. „Právě na čerstvosti našich produktů si zakládáme. V tom tkví naše kvalita. Jsme velmi pyšní, že jsme dodavateli hotelu,“ říká majitel během prohlídky farmy, kterou vede společně se svou manželkou.

Ve Falkensteiner Genuss & Wellness hotelu razí koncept all-inclusive, takže veškeré pokrmy, ale i výborné lokální víno a pivo, jsou zahrnuty v ceně. Navíc pro maximální klid hostů je hotel přístupný dětem až od 14 let.

Legendy a mýty i golfový green

A zajímá vás, jak je to vlastně s těmi legendami a mýty v okolní přírodě? Představujeme vám Bucklweh-Luckn. Na žulovém bloku vystupujícím 5 metrů z 12 metrů dlouhé a 6 metrů široké zaoblené skalní desky, je vidět rozštěp, jako by se o sebe opíraly dva balvany. Mají se zde odhazovat hříchy a kdo se jím protáhne, navždy ho přestanou bolet záda. To už zní lákavě, že?

V malém kostele svatého Tomáše am Blasenstein se v malé kryptě nachází pozoruhodně zachovalá mumie Lederne Franzl. Jak mohlo její tělo vydržet tak zachovalé více než 250 let? To zůstává tajemstvím.

Dále v okolí najdete malebná říční údolí a magická lesní zákoutí, která sloužila před tisíci lety jako kultovní shromaždiště. Skvělá místa pro sportovní trénink na kole nebo po svých.

V dosahu jsou i tři kvalitní golfová hřiště GC Mühlviertel St. Oswald-Freistadt, spíše horského charakteru, pak rovinaté GC Donau u Feldkirchenu a pestře kombinované SternGartl. Všechny tři osmnáctijamkové. Anebo postačí jen lehké vycházky, kdy ztratíte pojem o čase a pouze čerpáte nekonečnou energii přírody. Její mírná kopcovitá krajina s důležitým prvkem v podobě často přítomného větru se odráží i v hotelovém areálu a nabídce jeho léčebných procedur. Jejich cílem je vytvořit hlubokou relaxační cestu pro tělo, mysl i duši.

Koncept je inspirován havajským duchem Aloha a panoramatickými výhledy do přírody. Procedury Genuss für mich kombinují klasické masáže Lomi Lomi Nui s využitím zdejších teplých a studených kamenů.

Okolní pole, louky a lesy navozují jedinečnou, někdy až tajemnou atmosféru. „Tohle je magické místo,“ říká Eva Maria Blommertová, provozní ředitelka společnosti Falkensteiner Michaeler Tourism Group, a ukazuje na kamenný kruh před hotelem. „Je to zdroj energie a začlenili jsme ho do našeho konceptu formou keltské jógy. Během cvičení hosté nasávají energii tohoto regionu,“ dodává.

Rozhodnutí přijet může ovlivnit i výrazně udržitelný koncept hotelu. V maximální míře využivá obnovitelných materiálů i například rozšířené výroby solární energie. Zkrátka šetrné k přírodě i lidem well-being all-inclusive po všech stránkách. Falkensteiner Genuss a Wellness hotel Mühlviertel, nedaleko od městečka Bad Leonfeldenu, prošel rekonstrukcí s investicí pěti milionů eur a je to znát. A rozhodně stojí za vaši návštěvu. Věříme, že vás nejvíc ale nadchne, jak usměvavý a přátelský personál zde pracuje.

Tagy:
kuchyně Šumava příroda hotel Rakousko wellness Česko Dunaj Vodní nádrž Lipno Bad Leonfelden Feldkirchen Falkensteiner Genuss & Wellness hotel