Ještě lepší než sestry Williamsovy. Siniaková s Krejčíkovou už v deblu nemají co vyhrávat

Babora Krejčíková (vlevo) s Kateřinou Siniakovou přidaly do sbírky poslední zbývající úspěch z velkých akcí.

Siniaková s Krejčíkovou slaví další triumf

Psal se rok 2013 a Barbora Krejčíková hledala partnerku, se kterou by odehrála čtyřhru v juniorské soutěži pařížského Roland Garros. Oslovila Kateřinu Siniakovou. Kdyby tak věděla, jaký trefila jackpot. O devět let později už české tenistky nemají v deblu co vyhrávat. Díky nedělnímu triumfu na US Open políbily poslední vítězný artefakt z velké akce, který jim v už tak početné kolekci chyběl.

Už první deblové shledání Báry a Katky mělo předznamenat, jak obávanou spolupráci vytvoří. Jejich společná premiéra na juniorce v Paříži skončila korunovací, stejně tak česká děvčata trofej získala i o měsíc později ve Wimbledonu a na konci léta kralovaly rovněž na newyorských kurtech.

Vzít si s sebou z juniorských let do dospělých potenciál a úspěchy rozhodně nebývá v tenise automatické. Siniaková s Krejčíkovou to však dokázaly znamenitě. Další razítko přidaly teď na US Open. Domácí pár Naty McNallyová, Taylor Townsendová už už ve finále sahal po tom, aby soupeřkám zabránil v zisku kariérního Grand Slamu – vítězství na všech čtyřech největších turnajích. První set vyhrály, ve druhém vedly 4:1.

Ale 26leté šampionky se dokázaly vrátit a do grandslamové mozaiky přidaly poslední americký dílek. Pařížský i londýnský mají pro jistotu dvakrát, Australian Open ovládly poprvé letos. Jelikož vystoupení na Roland Garros ztroskotalo na pozitivním testu Krejčíkové na COVID-19, platí, že na grandslamech v ročníku 2022 ve čtyřhře neprohrály jediný zápas. Bilance 18:0.

Výjimečný rok je vynesl zpět do čela deblového žebříčku – Siniaková je jedničkou, Krejčíková dvojkou. A teď lze s nadsázkou položit otázku: „Co mají dělat dál?“ Protože stoupat rankingem nemohou a na všech nejsledovanějších akcích dokázaly přemoct světovou elitu.

V CV už totiž mají od loňské letní olympiády v Tokiu zapsané také zlaté olympijské medaile a o pár měsíců později slavily i Turnaj mistryň. Takovouto kompletní sbírkou se nemohou pochlubit ani nositelky zřejmě nejslavnějšího jména v ženském tenise – Serena Williamsová a Venus Williamsová.

Veřejnost si Američanky spojuje především s jejich singlovými úspěchy, nicméně i na deblovém poli jeden čas ničily konkurenci. Odmala spolu trénovaly a na dvorci si tak dokázaly správně vyhovět. Výsledkem je 14 deblových trofejí z grandslamů i tři zlata zpod pěti olympijských kruhů. Ale Turnaj mistryň mohou Češkám závidět.

Krejčíková se Siniakovou mohou nalézt další motivaci třeba právě i v tom, aby legendární sestry dohnaly v počtu titulů z Australian Open, Roland Garros, Wimbledonu a US Open. Zatím jich mají šest a do čtrnácti tedy ještě zbývá pořádný kus práce.

Zatím si ale mohou užívat opojný pocit po už fantasticky odvedené práci. „Nevím, jak se tohle děje,“ podotkla po posledním zvládnutém zápasu s úsměvem Krejčíková k tomu, kolik euforie zažila s parťačkou nejen v tomto roce.

Tagy: