Chlapec na kolenou a pistole u hlavy. Policisté ztotožnili členy gangu, není jim ani 15 let

Surové bití a v jednom případě dokonce zbraň u hlavy napadeného mladíka. Policisté i radnice Prahy 12 se zabývají šokujícími záznamy, které kolují po sociálních sítích. Podle našich zjištění je jeden z hlavních agresorů chovancem výchovného ústavu a dětem na videích není ani patnáct let.

Na videu zveřejněném na sociálních sítích je vidět mladík, který se má nahlas omluvit. Klečí a u hlavy má zbraň. Následně dostane kopanec do zad. K napadení gangu došlo v pražských Řepích v Nevanově ulici.

Místní, kterých se reportér CNN Prima NEWS ptal, o incidentu neměli nejmenší tušení. „Neviděla jsem je tady, jestli to není v dopoledních hodinách, to by tady spíš měli být strážníci,“ řekla jedna místní obyvatelka. „To jsem tady neviděla, a to bych se asi i vyděsila,“ dodala další. „Já o tom vůbec nevím a teď jsem docela v šoku,“ doplnila i jedna z dotazovaných dívek.

Vypadá to, že někteří členové dětského gangu působí i v Modřanech. Tam už to řeší i radnice. „Video jsme zaznamenali, jsme z něj šokováni a pochopitelně jsme hned kontaktovali Policii ČR, která to vyšetřuje. Jsme také v kontaktu se strážníky a požádali jsme je o zvýšený dohled tady v Praze 12,“ popsal starosta Vojtěch Kos (ODS).

ČTĚTE TAKÉ: Dětské gangy děsí obyvatele Tábora. Dva mladistvé jsme už dopadli, hlásí policie

„Kriminalisté se záběry již zabývají. Budou chtít samozřejmě vyslechnout všechny aktéry a zjistit, o co tam šlo. Bude je také zajímat, kde a kdy se to stalo či o jakou zbraň se v tomto případě jednalo,“ upřesnil policejní mluvčí Jan Daněk.

Podle našich informací už ale policisté všechny aktéry ztotožnili. Nebyli totiž moc chytří a videa na sociálních sítích nejprve zveřejňovali pod svými skutečnými jmény. Jedná se ale o mladistvé, a tak o nich úřady nemohou téměř vůbec nic říct. Nám se přesto podařilo zjistit, že jeden z agresorů má být chovancem výchovného ústavu. „Omlouvám se tomu klukovi, co jsem udělal, moc se omlouvám, jsem d*bil, že jsem to udělal,“ zveřejnil jeden z útočníků na sociální síti.

Koluje několik brutálních videí a na mnohých z nich je vidět násilí, údery do obličeje. Několik je ale označeno poznámkou „fakefight“ – tedy rvačka na oko. Co přesně se tedy na záběrech děje, budou muset rozklíčovat policisté. Se rvačkami ale nejspíš moc nezmůžou. Chlapci totiž nejsou trestně odpovědní.

Tagy:
zbraň sociální síť vyhrožování Praha Modřany dětský gang Policie České republiky Řepy