Komentátoři: Pavel se k funkci promlčel a přestává se hlídat. Sto dní hájení dostat nemohl

Pavel chce být velmi aktivní, a pokud má v plánu nastolené tempo udržet, chápu jeho slova o tom, že pět let ve funkci je dost. Sto dnů hájení kvůli nutnosti jmenovat Petra Hladíka (KDU-ČSL) ani dostat nemohl, myslí si komentátor Českého rozhlasu Petr Hartman. Jeho tempo udává silný mandát od voličů, říká komentátorka Karolina Stonjeková.

„Ostré tempo Pavel nasadil prakticky od první minuty po svém zvolení, teď v tom očividně hodlá pokračovat,“ řekla na CNN Prima NEWS Stonjeková. Narážela přitom na Pavlova slova o tom, že nechce „sto dnů hájení“ a že brzy zveřejní svůj pracovní program. „Jeho tempo je dáno mimořádně silným mandátem od voličů, díky kterému si Pavel připadá silný v kramflecích,“ myslí si Stonjeková.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Je chytrý a fešák, říkají hvězdy showbyznysu o Pavlovi. Kdo by mu mohl dělat dvojníka?

„Pokud v tomto sprinterském tempu chce vydržet, tak se nelze divit jeho slovům, že pět let v prezidentské funkci je až až,“ uvedl Hartman. Na druhou stranu pomyslných „sto dnů hájení“ podle komentátora Českého rozhlasu ani dostat nemohl. Už první den po své inauguraci totiž musel řešit „rest“ po Miloši Zemanovi, kterým bylo jmenování Petra Hladíka ministrem životního prostředí.

„Je pod tlakem okolností, protože se musí vypořádat s novelou valorizace penzí,“ vysvětlil Hartman. Vláda totiž dle jeho slov potřebuje, aby zákon o snížení valorizace důchodů vyšel ve sbírce zákonů do 22. března. „Sto dní na hájení zkrátka nemá,“ shrnul Hartman.

Podle Stonjekové se Petr Pavel k prezidentské funkci „promlčel“ a až nyní se pouští do vyjádření a přestává se hlídat. „Teď konečně se dozvíme, co všechno Petr Pavel na Hradě bude znamenat a koho jsme si vlastně zvolili,“ uzavřela komentátorka.

Tagy: