Hádka se změnila v horor. Muž, který měl v Litvínově pobodat bratra, si u soudu zahaloval tvář

Muž v Litvínově pobodal svého bratra nožem. Mostecký soud útočníka poslal do vazby

Vazba na muže, který zaútočil na bratra

Okresní soud v Mostě poslal v pondělí před polednem do vazby 39letého Radka B. Ten podle kriminalistů surově napadl vlastního bratra. Redakce CNN Prima NEWS zjistila, že k incidentu mělo dojít v pátek vpodvečer na chodbě panelového domu na sídlišti v Litvínově, kde měl zadržený po předchozí hádce pobodat sourozence nožem. Policisté muže obvinili ze zločinu vraždy ve stadiu pokusu.

„Soud zcela vyhověl návrhu státního zástupce. U pana obviněného shledal vazební důvody vazby útěkové a vazby předstižné,” uvedla státní zástupkyně Barbora Jorová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Svědci o útoku v Litvínově: Celá chodba od krve. Muž pobodal bratra, když se vrátil z nákupu

Obviněný muž na otázky reportéra CNN Prima NEWS nijak nereagoval. Přes hlavu měl nataženou mikinu a obličej si po celou dobu zakrýval papíry. V podobném duchu se k napadení vlastního bratra postavil i před soudcem. K celému incidentu se nevyjádřil. „Pan obviněný k věci podrobně nevypovídal,“ dodala státní zástupkyně.

Pobodaný muž skončil v mostecké nemocnici se středně vážným zraněním. Podle vyjádření nemocnice je mimo ohrožení života. Jeho bratrovi v případě prokázání viny u soudu hrozí za pokus o vraždu až 18letý trest odnětí svobody.

Tagy: