Krvavá přestřelka očima vojáka. Ukrajinec schytal kulku do prsou, přesto pokračoval v palbě

Přestřelka ukrajinské a ruské armády v lese

Přestřelka ukrajinské a ruské armády v lese

Ukrajinská 3. útočná brigáda absolvovala další krvavý střet s ruskými okupanty u doněckého Bachmutu. Drsnou přestřelku u lesní cesty natočil jeden z ukrajinských vojáků na kameru GoPro. Během bojů byl postřelen do oblasti hrudníku. Přesto obránce nadále pálil na nepřátelské pozice z kulometu. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v době ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Boj očima kulometčíka. Podívejte se na záběry z kamery GoPro pořízené během bitvy v jedné z lesních cest u Bachmutu. Naši vojáci ani pod nepřátelskou palbou nepřestávali kropit okupanty municí z kulometů. Jedna z nepřátelských kulek zasáhla vojáka 3. roty 2. praporu naší brigády přímo do hrudi, zasekla se ve vojenské vestě,“ uvedla ukrajinská 3. útočná brigáda ve svém prohlášení na Telegramu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dlouhý „seznam hanby“. Podívejte se, které firmy nadále působí v Rusku

K videu doplnil anglické titulky uživatel Dmitri – muž estonského původu, který se během invaze věnuje překladům ukrajinských či ruských videí do angličtiny. „Ukrajinský kulometčík z 3. útočné brigády byl postřelen do hrudi, přesto nadále držel pozice a pokračoval v palbě,“ uvedl na sociální síti X.

Na zhruba dvouminutovém videu, které pořídil ukrajinský voják pomocí kamery GoPro, je vidět surová přestřelka u lesní cesty nedaleko od doněckého Bachmutu. Voják střílel z kulometu na nepřátelské pozice. Později v jeho blízkosti explodovala výbušnina. „Ku*va,“ zasípal ukrajinský obránce, načež ho hned přišel zkontrolovat jeden z jeho kolegů.

Později kulometčík pokračoval v palbě, kterou však nepřítel opětoval. Ukrajince jedna z kulek zasáhla do oblasti hrudníku. „Do pr*ele! Vezmi to za mě, jsem zraněný,“ zvolal. Automatickou zbraň tak za něj převzal jeho „bratr ve zbrani“.

Z následující komunikace vyplývá, že se o raněného postaral voják jménem Makar. Kulometčík mu během evakuace vysvětloval, že utrpěl zranění v horní části těla a že kulka zřejmě uvízla kdesi v jeho hrudníku. Muži tak s největší pravděpodobností zachránila život vojenská vesta.

Podívejte se na další videa ukrajinské 3. útočné brigády:

Tagy: