Letní teploty vydrží i v neděli, přidá se však déšť. K večeru hrozí i bouřky

Příjemné letní teploty kolem 25 °C si lidé užijí i v neděli. Od rána se však v Česku ojediněle objeví přeháňky. K večeru bude přibývat oblačnosti, meteorologové upozorňují i na možné bouřky.

Během neděle by mělo být polojasno až skoro jasno. Zejména v Čechách bude z rána přechodně oblačno a na jihu i jihozápadu se mohou ojediněle objevit přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 21 až 25 °C, na horách kolem 17 °C.

S příchodem večera bude však oblačnosti přibývat. Ojediněle se mohou k přeháňkám připojit i bouřky. Vát by měl slabý proměnlivý vítr o síle dva až pět metrů za sekundu.

Ani v noci na pondělí oblačnosti na území České republiky ubývat nebude. Od západu a jihozápadu v Čechách a na jihu Moravy bude přibývat, ojediněle se pak mohou objevit přeháňky a bouřky. Nejnižší teploty se budou pohybovat kolem 13 až 9 °C.

Příjemné teploty z víkendu se pak promítnou i do začátku týdne. V pondělí se ty nejvyšší budou pohybovat mezi 19 a 23 °C, v přeháňkách klesnou k 17 °C. Během dne bude oblačno až zataženo, místy se objeví přeháňky a ojediněle i bouřky.

Tagy: