Babí léto je tu. V neděli bude až 25 °C, je to poslední teplý víkend roku?

Podzim

Počasí 24.9.2021

Letní počasí ještě nekončí. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) čeká Čechy další teplý víkend. V sobotu mají teploty mají dosáhnout 24 °C a v neděli až 25 °C. Příští týden ale opět začnou klesat.

V pátek má být podle meteorologů oblačno až zataženo, zpočátku místy přeháňky nebo slabý déšť. Během dne bude oblačnosti ubývat. Nejnižší noční teploty klesnou k 14 až 10 °C, naopak nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 16 až 20 °C. V 1000 metrech na horách bude kolem 12 °C. Vát bude čerstvý severozápadní až západní vítr o rychlosti 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Vítr však bude k večeru slábnout.

V sobotu ČHMÚ očekává jasno až skoro jasno, na severu a severovýchodě má být polojasno. Ráno se ojediněle mohou vyskytovat mlhy nebo nízká oblačnost. Čechy určitě potěší, že nejvyšší denní teploty dosáhnou 20 až 24 °C. V noci naopak teploty klesnou k 11 až 7 °C. Vát bude slabý proměnlivý nebo západní vítr do 4 m/s, ve Slezsku přechodně mírný 2 až 5 m/s.

I druhý víkendový den se ponese v letním duchu. Neděle bude podle meteorologů jasná až polojasná, ráno se mohou ojediněle objevit mlhy nebo nízká oblačnost. Večer však bude na západě přibývat oblačnosti. Přes den ale teploty dosáhnou 21 až 25 °C. A večer opět klesnou maximálně k 11 až 7 °C. Vát bude slabý proměnlivý, přes den mírný jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Příští týden budou teploty postupně klesat. V pondělí mají dosáhnout ještě na 18 až 22 °C. Místy ale Čechy překvapí přeháňky nebo občasný déšť. Podobné počasí má být podle ČHMÚ i v úterý. O stupeň se však ochladí.

A občasné přeháňky nebo déšť vydrží až do pátku. Nejvyšší denní teploty během druhé části příštího týdne dosáhnou maximálně 16 až 20 °C, postupně se ale budou snižovat na 13 až 17 °C.

Tagy: