Vémola přestěhoval svého lva: Brečel, i když jsem byl s ním, říká. Úřady chystají kontrolu

Karlos Vémola musel odevzdat svou bílou tygřici Antonii Rambu úřadům.

Stěhování lvů u Karlose Vémoly pokračuje

Poté, co úřady českému MMA zápasníkovi Karlosi Vémolovi odebraly bílou tygřici Antonii Rambu, bylo prý jejímu někdejšímu spolubydlícímu lvu Kingovi smutno. Český terminátor ho proto přesunul do klece ke lvicím Else a Princezně. Brzy ho ale ještě čeká návštěva Státní veterinární správy, která bude kontrolovat, zda nebyly i u ostatních šelem odstraněny přední drápy.

V sobotu nechyběl jako divák v Ostravě před klecí ve tvaru oktagonu, v neděli už se zápasník MMA Karlos Vémola postavil do klece sám. Tentokrát ovšem s nikým nebojoval, ale stěhoval svého lva Kinga. Tomu prý bylo smutno poté, co přišel o parťačku, tygřici Antonii Rambu, na jejíž chov neměl Vémola potřebná povolení.

ČTĚTE TAKÉ: Végh ostře o Vémolovi: Není to Muhammad Ali, couvl v kvalitě a častěji ukazuje chyby

Elsa s Princeznou se na příchod Kinga ze začátku moc nadšeně netvářily. Nakonec se ale přeci jen lví smečka skamarádila.

„Tak každopádně to stálo za to, protože potom, co mi odvezli Rambu, tak tady King týden v kuse brečel, a to i přesto, že jsem byl několikrát denně s ním,“ uvedl zápasník MMA Karlos Vémola na svém Instagramu.

Lví pohodu by ale mohla ještě narušit Státní veterinární správa. Minulý týden totiž ministerstvo životního prostředí zjistilo, že bílé tygřici, která byla v úterý bojovníkovi kvůli nelegálnímu chovu odebrána, byly odstraněny všechny drápy na předních končetinách. Úřad chce zkontrolovat i ostatní šelmy.

„Hledáme společný termín s chovatelem, protože kdyby tam nebyl, museli bychom ty šelmy uspat,“ potvrdil CNN Prima NEWS mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček.

Pokud by kontrola odhalila stejný zákrok i u lvů, hrozilo by Vémolovi vězení za týrání zvířat.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vémola ostře o nařčení z týraní zvířat: Po všech hnusech ještě tohle? Úřady jednaly nelegálně

Tagy:
lev krimi MMA Karlos Vémola Státní veterinární správa České republiky tygřice Showtime týrání zvířat