Manžele Pohlreichovy celoživotně pojí dvě věci: Láska ke zvířatům a k jídlu

Zdeňka a Zdeněk Pohlreichovi se opravdu milují.

Zdeňka Pohlreich, manželka šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, se po vyhraném boji s rakovinou nebojí už ničeho. Do podnikání manželovi nemluví a podporuje ho hlavně láskou. Ona sama od něj hodně okoukala, což zúročila v pondělním pořadu Prostřeno!

Když člověk vyzařuje lásku a pohodu, jeho okolí se také rozzáří, tvrdí Zdeňka Pohlreich. Než se potkala s těžkou nemocí, ale takto neuvažovala. „Zlom samozřejmě přinesla nemoc, protože jsem byla absolutní materialistka zaměřená na okolí, ale i na sebe z egoistického hlediska,“ přiznala.

Hodně jí záleželo na tom, aby vše bylo perfektní, a také si hlídala, co si lidé pomyslí. „To se úplně rozpustilo a zůstala už jenom láska k životu,“ vysvětlila šéfkuchařova manželka.

Úsměv z její tváře už takřka nemizí a jeden by se vsadil, že se s ním i probouzí. „Ráno děkuji za každý nový den, že tu ještě jsem, protože od nemoci už uplynulo více než šest let. A když lehám do postele, jsem v absolutním klidu a míru a nemám jedinou špatnou myšlenku. K tomu mi pomohly meditace a cvičení,“ popsala každodenní rituál, který jí už několik let pomáhá v klidu spát.

Hůř se ale kvůli současné situaci musí spát jejímu manželovi Zdeňkovi Pohlreichovi. Nechá si majitel několika restaurací poradit od své manželky? „Ne že bych mu radila, ale prostě ho miluji. Já ho hladím, dávám mu lásku a objímám ho, což je myslím nejvíc,“ řekla Zdeňka.

„Stejně nevyřeším, že zavírají restaurace. I jiným lidem říkám, aby se nezabývali věcmi, které nemohou změnit, protože to je ztráta energie. Samozřejmě konejte, ale nebojujte s tím, protože boj stojí hrozně moc sil, energie a emocí. A emoce jsou nemoce, takže i zdraví,“ radí Zdeňka Pohlreich.

Ze současné pandemie ale Zdeňka obavy nemá. Beze strachu se vrhla i do pořadu Prostřeno! a v pondělí 14. prosince 2020 otevřela soutěžní týden. Všechny samozřejmě zajímalo, zda je její vaření šmrncnuté tím manželovým. Je! A Zdeňka se tím netají.

„I dřív jsem vařila hodně, ale Zdeněček mě spoustu věcí naučil a hodně jsem okoukala, tomu se ani nedá vyhnout. Pořád studuje nějaké knížky. U nás jsou všude otevřené kuchařky, na záchodě, v obýváku, takže jimi také listuji,“ prozradila.

„Nás v životě spojují dvě témata: zvířata a koně a jídlo a vaření,“ dodala na závěr manželka nejznámějšího českého šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

Na celý díl pořadu Prostřeno se Zdeňkou Pohlreich se můžete podívat zde:

Tagy: