Silnice pokryje ledovka, varují meteorologové. Ochladí se, sníh ale nečekejte

Obec Hejnice v Jizerských horách

Počasí 14.12.2020 07:35

Na jihovýchodní straně Českomoravské vrchoviny a na jižní straně Drahanské vrchoviny, Jeseníků a Oderských vrchů hrozí při mrholení a mrznoucích mlhách pravděpodobná tvorba ledovky a námrazy. Výstrahu platnou od pondělního večera do úterního odpoledne vydal Český hydrometeorologický úřad.

pondělí nás čeká zataženo s nízkou oblačností, zpočátku ojediněle, postupně místy polojasno. Ojediněle může přijít i mrholení či mlhy, které ráno a večer mohou být mrznoucí – zejména na Českomoravské vrchovině, kde se v pondělí večer začne tvořit ledovka a námraza. Nejvyšší teploty 2 až 7 °C, v 1 000 metrech na horách kolem 3 °C.

úterý můžeme očekávat zataženo až oblačno, na Českomoravské vrchovině a na severu Moravy místy, jinde mlhy, mrholení, zpočátku i mrznoucí. Nejvyšší teploty 1 až 5 °C, na Frýdlantsku a místy na severovýchodě kolem 7 °C.

Zataženo s nízkou oblačností

Během celého týdne pak můžeme podle ČHMÚ očekávat srážky většinou slabé, více jich bude hlavně ve středu a o víkendu, kdy se mohou objevit i sněhové vločky. Teploty příliš kolísat nebudou, v noci se budou pohybovat kolem nuly, přes den pak převážně od 2 do 7 °C.

„Na nebi bude zataženo s nízkou inverzní oblačností a teplotami vesměs do čtyř stupňů,“ shrnul meteorolog ČHMÚ Josef Hanzlík počasí na příští dny.

Tagy: