Místo běhání po ulicích stačil Okamura. Svým hlasem mi udělal obrovské PR, uvedl Růžička

Senátor Jiří Růžička

K věci (1003)

Svým hlasem Tomio Okamura (SPD) o mém vítězství v senátních volbách nerozhodl, ovšem nebýt jeho, neměl bych tak obrovské PR, uvedl v pořadu K věci znovuzvolený senátor za TOP 09 Jiří Růžička.

Již v prvním kole senátních voleb dokázal Růžička obhájit svůj mandát. Na dotaz, zda to byl právě hlas šéfa SPD – který volební lístek značně znehodnotil, přesto byl platný – rozhodl o jeho vítězství, odpověděl: „Jeho hlas nepochybně nerozhodl, byť to číslo bylo hezké – 18 301, tudíž to k jeho zásluze svádí. Přesto si to nemyslím. Pan Okamura to navíc neměl moc dobře vymyšlené: Jindy bychom museli týden běhat po ulicích, ale on nám udělal obrovské PR během pěti minut,“ smál se senátor.

V pořadu K věci na CNN Prima NEWS se vyjádřil také k tvrzení, že letošní volby – senátní i ty komunální – byly referendem o vládě. „Ti, co s tím přišli, si zahrávali s ohněm. Volby však dopadly, jak dopadly. Je to jasné potvrzení toho, že Senát bude i nadále proevropský, euroatlantický a silně dbající na demokratické principy a svobodu,“ zdůraznil Růžička.

„Senát je jediná instituce mimo té prezidentské, kde se volí lidé přímo. Čili se jedná o přímou volbu. Díky tomu je Senát komora vítězů, jednotlivých lidí. Mluvit o tom, kdo skončil na hezkém druhém a třetím místě, je žonglování se slovíčky a konejšení se. Kdo vyhraje, je senátor, vítěz je jen jeden,“ uzavřel.

Jak se Růžička stavěl k boji o senátorské křeslo mezi Milošem Vystrčilem a Janou Nagyovou? A jak by letošní volby obecně zhodnotil? Nejen to se dozvíte ve výše přiloženém videu.

Tagy: