Středa bude v Česku slunečná, pak přijdou deště. Na horách může i sněžit

Podzimní počasí

Počasí 3. 11. 2021 7:06

Středeční ráno bude místy zahaleno mlhou nebo nízkou oblačností, ojediněle by mohlo mrholit. Během dne se obloha rozjasní. Déšť nebo přeháňky se v Česku vyskytnou až večer, během čtvrtka by pak měly panovat na takřka celém území.

Slunnou podzimní středu bude během dne narušovat přibývající oblačnost od západu, později večer se pak místy vyskytne déšť. Nejvyšší denní teploty vystoupají k 9 až 13 °C, při nízké oblačnosti dosáhnou jen 6 °C.

V noci na čtvrtek bude převážně zataženo. Zpočátku místy, postupně však na celém území, bude panovat déšť. Nejnižší teploty klesnou k 10 až 6 °C, v západní polovině Čech dokonce ke 3 °C.

Od čtvrtka by měli lidé podle meteorologů počítat s trvalejším deštěm, a to převážně na horách. „Na horách na severu území očekáváme trvalejší srážky, při kterých může spadnout ojediněle kolem 40 milimetrů,“ uvádí Český hydrometeorologický ústav.

Později by se na horách mohl objevit i déšť se sněhem. K večeru by se na většině území měla protrhávat oblačnost a srážky by se měly vyskytovat jen místy na horách. Nejvyšší denní teploty budou mít poměrně široký rozptyl: od 5 °C na západě až k 16 °C na východě území.

V noci na pátek teploty klesnou k 6 až 2 °C, při zmenšené oblačnosti však mohou padnout až k bodu mrazu. Během pátku bude oblačno až zataženo, místy se budou objevovat přeháňky nebo déšť. Na horách se očekávají smíšené nebo sněhové srážky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 6 až 10 °C.

Tagy: