Loupež kvůli šesti korunám: Muži vytáhli na chlapce nůž, teď jim hrozí až 10 let

Loupež kvůli šesti korunám

Loupež kvůli šesti korunám

Brněnští kriminalisté vyšetřují loupežné přepadení kvůli pouhým šesti korunám. Dva pachatelé obklíčili 16letého chlapce a vyhrožovali mu, že pokud jim nedá peníze, pobodají ho. I když si mladíci přišli jen na pár drobných, které měl hoch u sebe, za loupežené přepadení jim teď hrozí až 10 let za mřížemi.

Mladíci přepadli chlapce na autobusové zastávce v Brně na Palackého třídě. Zrovna byl na cestě za spolužáky, když ho na chodníku obestoupili dva mladíci. „Jeden si ke mně stoupl ze strany, asi abych mu neutekl. Vytáhli nůž a řekli, že jestli jim nedám peníze, pobodají mě,“ uvedl ve své výpovědi přepadený chlapec.

Smlouvat s dvojicí pachatelů bylo marné. Byli totiž starší, silnější a navíc ozbrojení. Útočníci si ale vybrali špatně, chlapec totiž u sebe v podstatě nic neměl – ani mobil, ani peněženku. Nakonec nahmatal aspoň pár drobných. „Pod pohrůžkou bodnutí nožem vydal pár mincí, které našel po kapsách, celkem šest korun,“ popsal policejní mluvčí Jihomoravského kraje David Chaloupka.

Mladíci měli smůlu také proto, že celou jejich akci natočily kamery umístěné na vedlejším domě. „Při loupeži nehraje velkou roli, jaký prospěch při činu získají. Nyní jim za to hrozí až 10 let za mřížemi,“ doplnil mluvčí.

Nejprve je ale policisté musí dopadnout, a proto se teď obrací s prosbou na veřejnost. Pokud někoho z nich poznáváte, volejte 158, nebo se obraťte na redakci Krimi zpráv.

Tagy: