Mrazivý víkend potrápí řidiče, vydána je dokonce i výstraha. Očekávejte sněžení i náledí

Auto během sněžení

V nadcházejících dnech teploty klesnou i pod bod mrazu, chladný víkend tak může potrápit nejen řidiče. Meteorologové proto vydali pro sobotní dopoledne výstrahu před námrazou. I v průběhu týdne varují před náledím nebo před tvorbou sněhových jazyků.

Sobota bude zatažená až polojasná, mohou se však vyskytnou mlhy, většinou mrznoucí. „Ojediněle se objeví sněhové přeháňky, na východě území zpočátku sněžení. Přes den předpovídáme oblačno až zataženo, místy, zejména ve východní polovině území se objeví občasné sněžení nebo sněhové přeháňky,“ předpovídají meteorologové.

Nejnižší noční teploty klesnou k 0 až -4 °C, nejvyšší teploty dosáhnou 0 až 4 °C. Pro sobotní dopoledne také platí výstraha, kterou ČHMÚ neustále aktualizuje. Sledovat ji můžete zde. Meteorologové také varují, že v noci, zejména na Moravě a ve Slezsku, se bude lokálně tvořit náledí nebo zmrazky.

neděli bude zataženo až oblačno, na většině území ČHMÚ předpovídá občasné sněžení, a to v lokalitách pod 300 metrů. Na východě bude zpočátku na území pod 600 metrů déšť se sněhem nebo déšť. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 0 až 4 °C, nejnižší noční teploty 0 až -4 °C.

Pondělí bude ještě o něco chladnější. Meteorologové očekávají převážně velkou oblačnost, místy sněhové přeháňky nebo občasné sněžení. „Nejnižší noční teploty klesnou -1 až -5 °C, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce až -8 °C, lokálně se může vytvořit náledí nebo zmrazky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi -1 až 3 °C,“ uvádí.

úterý bude zataženo až oblačno, místy se objeví sněhové přeháňky, odpoledne od západu bude sněžit, a to v polohách pod 500 metrů, postupně se změní déšť se sněhem nebo déšť. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi -1 až -5 °C, nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C. Opět si dejte pozor na náledí a zmrazky, od vyšších poloh tvorba sněhových jazyků.

⬇️🌡❄️Teploty spadly na všech místech ČR kromě Ostravska pod bod mrazu. Při protrhané obloze a sněhové pokrývce klesly...

Posted by Český hydrometeorologický ústav on Friday, November 26, 2021
Tagy: