Zaživa upálil svou manželku v autě. Odsouzený muž z Českolipska teď podává ústavní stížnost

Soud rozplétá brutální vraždu na Českolipsku.

Muž z Českolipska odsouzený za brutální vraždu manželky podává stížnost k Ústavnímu soudu

Muž z Českolipska, který si odpykává výjimečný trest za trýznivou vraždu manželky, podává stížnost k Ústavnímu soudu. Pavel N. podle soudu upálil svou ženu zaživa v autě a čin maskoval jako nehodu. Neustále však tvrdí, že je nevinný.

Za to, že nechal svou ženu umírat v krutých bolestech, si má odsedět 27 let za mřížemi. Pavel N. se s tím ale odmítá smířit. „Opravdu jsem to neudělal,“ řekl novinářům u soudu.

ČTĚTE TAKÉ: Bůh šašek se vazbě vyhnul, v sektě ho nadšeně vítali. Lidé z Plas teď mají strach o své děti

Odsouzený muž vyčerpal všechny možnosti odvolání. Jak vrchní, tak i Nejvyšší soud potvrdili závěr libereckého senátu, tedy že muž ohavným způsobem zavraždil svoji manželku a ještě si svůj čin dopředu pečlivě naplánoval.

Teď Pavel N. podal stížnost k Ústavnímu soudu. V příštích týdnech se ukáže, jestli se s ní soudci vůbec budou zabývat. „Jednou z variant rozhodnutí je, že by nebyly splněny podmínky řízení,“ uvedla mluvčí soudu Kamila Abbasi pro CNN Prima NEWS.

Podle rozsudku Pavel N. svou ženu nejprve ochromil paralyzérem, pak polil auto benzinem, zapálil a sledoval, jak jeho žena umírá v krutých bolestech. „Zjistili jsme, že v době vzniku požáru byla poškozená při vědomí a plně si uvědomovala skutečnost, že se nemůže z vozidla sama vyprostit a že jí hrozí smrt,“ popsal pro CNN Prima NEWS soudní znalec Tomáš Adámek. Celý proces podle něj mohl trvat pár desítek sekund.

Podle státní zástupkyně Petry Pazderkové navíc obžalovaný nikdy neprojevil jakoukoliv lítost nad manželčinou smrtí. „Lituje jenom sám sebe,“ podotkla žalobkyně pro CNN Prima NEWS.

Pavel N. nejprve tvrdil, že pomáhal manželce při plánované sebevraždě, pak přišel s verzí, že zapálit auto ho s pistolí v ruce donutil neznámý muž, který údajně jeho ženu vydíral a hrozil, že zveřejní její choulostivé fotografie. „Výpovědi obžalovaného byly stále absurdnější a absurdnější,“ sdělila novinářům soudkyně Markéta Navrátilová.

„Byla tam ještě třetí osoba a jestli můžu, tak jí vzkazuji, jestli jí těch 200 tisíc za to stálo,“ prohlásil muž před soudem. Slovům ale nikdo neuvěřil, a to včetně jeho vlastních příbuzných. Na jakých důkazech staví svou ústavní stížnost, není jasné.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Spletl si rybáře s divočákem a zastřelil ho. Myslivec za zabití muže v Ostravě dostal podmínku

Tagy:
vražda soud CNN Prima NEWS soudní proces ústavní stížnost soudnictví trestná činnost Ústavní soud České republiky okres Česká Lípa Markéta Navrátilová trestná činnost, právo a spravedlnost