Myslel jsem na konec kariéry, říká Peňáz. Teď chce Kinclův titul. A jak si žije ve Švédsku?

Oktagon 52: Matěj Peňáz vs. Matthew Bonner

Slyšel jsem křupnutí a loket byl na druhou stranu, vzpomíná Peňáz na zranění

Veliký kliďas a slušňák. Když ale vstoupí do klece, je všechno jinak. Z Matěje Peňáze se v tu chvíli stává stroj na knockouty. Dokázal to nedávno v Anglii na turnaji Oktagon 52, kde razantně zastavil Matthewa Bronnera před koncem druhého kola. Nyní má za cíl titul střední váhy, ten ale aktuálně drží Patrik Kincl. „Není to absolutně nic proti němu. Jen se chci v kariéře posunout dál,“ říká bojovník s přezdívkou „Money“ v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Před rokem si ošklivě poranil pravou ruku v lokti. Teď už zase sráží soupeře k zemi. Matěj Peňáz si přitom původně nebyl vůbec jistý, zda se bude moct naplno vrátit k zápasení.

ČTĚTE TAKÉ: Titul by mi změnil život, říká Brichta před KSW 91. Uvědomuje si i velkou zodpovědnost

„Slyšel jsem křupnutí a viděl, že je loket úplně na druhou stranu,“ vzpomíná Peňáz v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. „Pak jsem zjistil, že ruku ani nedokážu zvednout z podložky, tak jsem si říkal, že to bude asi hodně špatné.“ Nicméně teď už je vše v pořádku a sedmadvacetiletý bojovník si dokonce výkonem na turnaji Oktagon 52 v Anglii vybojoval bonus za zápas večera.

Podívejte se na poslední zápas Matěje Peňáze

Nyní má dokonce zájem o pás šampiona Oktagonu ve střední váze. Tento cenný pás ale v současnosti drží jeden z nejlepších českých bojovníků Patrik Kincl.

„S Patrikem se známe, ale já se zápasení snažím nebrat osobně. Není to absolutně nic proti němu. Jen se chci v kariéře posunout dál a vím, že když získám titul v Oktagonu, tak dosáhnu určité mety, která mě posune a o to mi jde,“ má jasno Peňáz. „Takže i kdyby byl šampionem někdo jiný, tak bych chtěl ten pás, nejde vůbec o Patrika. Já ho respektuju, je to výborný zápasník a musím ho jen ocenit. Hodně bojovníků se od určitého věku vůbec nevyvíjí, ale na něm je vidět, že se neustále zlepšuje.“

V rámci interview promluvil populární bojovník také o soukromém životě, například o přítelkyni z Kypru, s níž v současnosti žije ve Švédsku.

„Švédsko je otevřená země emigrantům. A všichni tam mluví anglicky, i důchodci. Je tam hromada cizinců, takže se jen zeptají, odkud jste, ale nikdo vás nijak nesoudí. Jsou v tomto směru dost otevření,“ říká Peňáz.

„Připomíná mi to tam vlastně dost Česko, nevidím tak velký rozdíl. Jen opravdu v tom, že je tam o dost více cizinců. Přijdu do tělocvičny a z dvaceti lidí tam budou dva Švédi, zbytek z jiných zemí, akorát žijí ve Švédsku.“

V čem má ale podle „Moneyho“ Česko proti Švédsku bohužel výrazně navrch, je negace v komentářích na sociálních sítích.

„Nevím, jestli je to česká povaha, nebo jsem si toho ve Švédsku nevšiml, ale vidím v tom opravdu hrozný rozdíl,“ dodává Peňáz.

Tagy: