Krvavý útok žraloka v srdci New Yorku. Na oblíbené pláži pokousal osamocenou plavkyni

Na známé pláži Rockaway v New Yorku měl v pondělí odpoledne žralok napadnout plavkyni. Ta byla s vážnými zraněními způsobenými jeho kousnutím převezena do nemocnice. Policisté po incidentu pobřeží uzavřeli, informoval web CNN.

Podle deníku USA Today byla žena nedaleko 59th Street ve vodě sama, když náhle pocítila ostrou bolest v dolní části levé nohy. Její křik uslyšeli plavčíci a okamžitě se plavkyni vydali na pomoc.

ČTĚTE TAKÉ: Voda se zbarvila do ruda. Potápěč v Egyptě zachytil, jak se do kolegy zakousl žralok

Ženu vytáhli z vody a starali se o ni až do příjezdu záchranářů. Vzápětí byla v kritickém stavu transportována do nemocnice, kde se ji podařilo stabilizovat. Její stav však i nadále zůstává vážný, zranění odpovídají žraločímu kousnutí, píše CNN.

„Doufáme v úplné uzdravení plavkyně,“ uvedlo Ministerstvo parků a rekreace města New York v prohlášení zaslaném USA Today. Úřad zdůraznil, že útok žraloka na pláži Rockaway je extrémně vzácný.

Vodního predátora se na místo vydaly hledat speciální vrtulníky, nalézt se jim ho ale nepodařilo. Pláž byla po incidentu pro plavce a surfaře uzavřena.

K napadení došlo měsíc po sérii pěti pravděpodobných žraločích útoků u nedalekého Long Islandu, kde byly posíleny tzv. žraločí hlídky.

Podle Gavina Naylora, ředitele floridského programu pro výzkum žraloků, by plavci měli přijmout opatření, která jim pomohou vyhnout se útokům: „Vždy by měli plavat ve skupinách a ne daleko od břehů. Zároveň by se měli vyhýbat rybám, které mohou lákat žraloky,“ uvedl pro CNN.

Podívejte se nedávnou invazi žraloků u pobřeží New Yorku:

Tagy: