Na přejezdu v Ropici se opět srazil vlak s autem, před dvěma lety tu zahynul 13letý chlapec

V Ropici na Třinecku došlo k další nehodě osobního auta s vlakem.

V Ropici na Třinecku se srazil osobní vlak s autem

V Ropici na Třinecku se v neděli krátce po poledni střetl automobil s osobním vlakem. Nehoda se stala na železničním přejezdu, kde před necelými dvěma lety při podobné havárii zemřel 13letý chlapec. Do dnešního dne zde nefunguje světelná signalizace, naopak přibyla železniční budka, přes kterou podle místních není přijíždějící vlak vidět.

„Pán jel dolů a aby viděl, najel si do přejezdu. Možná si najel moc daleko a vlak ho zachytil a strhl vedle kolejiště,“ popsal dopravní nehodu pro CNN Prima NEWS místostarosta Ropice Samuel Hlawiczka.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie v Blansku. Muž nestačil uskočit před projíždějícím vlakem, roli hrál alkohol

Nejde ale o první nehodu, která se na tomto přejezdu stala. Před necelými dvěma roky tu při podobné srážce zemřel teprve 13letý chlapec. Jediným zabezpečením tehdy byly výstražné kříže, ke kterým se později přidala značka STOP, ta je ale stále zakrytá.

Problémy pak podle místostarosty dělá i malá budova, kterou tu nedávno postavili a která překáží ve výhledu. „Do toho přejezdu prostě není vidět. Problém má řešit stopka, ale evidentně to nestačí,“ dodal Hlawiczka.

Tagy: