Selhání opilého žáka autoškoly: Bez světel brázdil noční Prahou. Musí na terapii, míní expert

Policie zadržela opilého studenta autoškoly.

Opilý student autoškoly

Jel opilý, bez rozsvícených světel a jak později vyšlo najevo, neměl ani řidičák. Osmnáciletý mladík ho totiž ještě nedodělal. Na to všechno přišli strážníci, když ho zastavili na pražském Chodově.

Osmnáctiletý muž se rozhodl riskovat, a to se mu nevyplatilo. Na nějakou dobu si tak nejspíš uzavřel cestu k řidičáku. Mladík s autem vyrazil kolem druhé hodiny ráno, zapomněl ale na jednu důležitou věc, a to rozsvítit světla.

ČTĚTE TAKÉ: Ohnivá spoušť na D5. Požár autobusu na půl hodiny uzavřel dálnici u Loděnice

„Dobrý večer, víte, že jedete bez světel? Budu potřebovat doklady k řízení motorového vozidla. Nemáte doklady, jak to?“ ptali se mladého řidiče strážníci. Řidičák ale mladík neměl, a to z toho důvodu, že autoškolu ještě ani neudělal. Jak se později přiznal, je teprve žákem. „Vzhledem k tomu, že strážníci z mladíka cítili alkohol, provedli u něj dechovou zkoušku. Nadýchal přes jedno promile,“ potvrdila mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová.

Mladík přiznal, že měl v hospodě několik piv. „Vy jste říkal, že teď děláte autoškolu. Tak to jste ji bohužel dodělal,“ oznámila mu hlídka. „Jestli, když jsou lidi takhle nebezpeční, a to ještě v době, kdy nemá řidičák a v osmnácti letech si dovolí takový exces, tak je otázka, co bude dělat za pár let. Určitě by ten člověk měl projít nějakým terapeutickým kurzem, aby se mu pokusili srovnat v hlavě hodnoty,“ popsal CNN Prima NEWS dopravní expert Roman Budský.

Není to ale jen otázkou věku. To dokazuje případ starý dva měsíce. Tehdy policejní hlídka zastavila seniora přímo během probíhajícího kurzu. Nadýchal 1,3 promile. A ještě dál zašel žák autoškoly v Písku. Ten se posilnil alkoholem dokonce před závěrečnou zkouškou. Když ho policisté zastavili, test ukázal hodnotu téměř jedno promile.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Řidič se na Českolipsku propadl s autem pod led. Žádná nehoda, chtěl se klouzat, tvrdí svědek

Tagy: