Mimořádná událost u Prahy: Vlaky stály hodiny. Nikdo nám nic neřekl, zuří evakuovaní cestující

K mimořádné události došlo v sobotu kolem 12:30 na železniční trati za Čelákovicemi ve směru na Prahu. Vlaky tam téměř pět hodin stály v poli a zoufalí cestující, kteří museli být evakuováni, neměli po dobu poruchy vlaku žádné informace. V místě byl koridor průjezdný pouze po jedné koleji. Podle webu Českých drah trvalo omezení do 17:15.

Na železnici za Čelákovicemi ve směru na Prahu došlo k poruše trakčního vedení, potvrdil v sobotu odpoledne pro CNN Prima NEWS tiskový mluvčí Českých drah Filip Medelský. Za komplikace na trati mezi Milovicemi a Prahou mohla konkrétně porucha sběrače osobního vlaku.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie na přejezdu: Na Hradecku se střetl vlak s autem. Řidička zemřela, dítě je zraněné

„Dvě a půl hodiny stojíme v polích. Nikdo nemá žádné informace, nevíme, kdy a kam se dostaneme. Lidé mají hlad a žízeň. Strojvedoucí a průvodčí se snaží, ale sami nemají žádné zprávy, jen rozdávají zpožděnky, což je cestujícím v sobotu k ničemu,“ postěžovala si kolem 15. hodiny na nejistotu pro CNN Prima NEWS jedna z cestujících, která jela ve vlaku s malým dítětem.

Provoz na trati byl po dobu mimořádné události zachován alespoň v jednom směru. Hasiči evakuovali 100 cestujících z porouchaného vlaku do jiné soupravy. Původní stroj bylo nutné odtáhnout. Událost se obešla bez zranění. Podle informací Českých drah byl provoz obnoven kolem 17:15. Některé spoje na trase musely být zrušeny.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Děti z Řeporyjí se baví riskantním přebíháním přejezdu. Zavřu skatepark, vyhrožuje Novotný

Tagy: