O víkendu bude mrznout, na horách může sněžit. Začátek nového týdne bude deštivý

Mrazivá krajina

V sobotu má být podle meteorologů hezké počasí, teploty se vyšplhají až ke 12 °C. Přes noc ale může podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) mrznout. V neděli se počasí zhorší, místy bude pršet a na horách dokonce může sněžit. Podobné počasí vydrží i na začátku příštího týdne.

sobotu meteorologové očekávají jasno až polojasno, ráno a dopoledne místy nízkou oblačnost nebo mlhy. Nejvyšší teploty vystoupají k 8 až 12 °C, při déletrvající nízké oblačnosti nebo mlze bude kolem 6 °C, v 1 000 metrech na horách kolem 4 °C. Vát bude slabý, přes den přechodně mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

V noci ze soboty na neděli má být jasno až polojasno. Místy bude přibývat nízká oblačnost nebo mlhy, které mají být i mrznoucí. Nejnižší teploty klesnou ke 2 až −2 °C. Vát bude slabý jihozápadní vítr 1 až 4 m/s, k ránu místy mírný 2 až 6 m/s.

I v neděli ČHMÚ očekává jasno až polojasno, zpočátku místy nízkou oblačnost nebo mlhy, i mrznoucí. Během dne přibyde od severozápadu frontální oblačnost a místy bude pršet, nad 1 000 metrů budou srážky smíšené nebo sněhové. Na Moravu a do Slezska přijdou srážky až večer. Nejvyšší teploty dosáhnou 7 až 11 °C, na západě bude kolem 6 °C. Vát bude mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s, na západě a severovýchodě území místy nárazy kolem 15 m/s.

Oblačno až zataženo s občasnými přeháňkami má být i v pondělí. Srážky budou nad 800 metrů, během dne nad 1 000 metrů smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou ke 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty naopak vystoupají k 6 až 10 °C. Vát bude mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

A podobné počasí meteorologové předpovídají i na úterý. Ačkoli by se ve středu mělo počasí zlepšit, ke konci týdne má opět místy pršet a v noci mrznout.

Tagy: